Ο Ομπάμα υποδέχθηκε τις ηγεσίες των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων

Με κάθε επισημότητα υποδέχθηκε σήμερα στον Λευκό Οίκο τους επικεφαλής των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, την ώρα που επίκειται-εντός του  Μαρτίου-η επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το Ρόιτερς, στις συνομιλίες κυριάρχησαν τα θέματα της συριακής  κρίσης, το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και  ο ισραηλινο-παλαιστινιακός διάλογος.

Εκπρόσωπος του λευκού Οίκου δήλωσε στο τέλος των συνομιλιών ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ για το Ισραήλ "παραμένει απαρασάλευτη".

Οι παραδοσιακά στενές σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ, πέρασαν δοκιμασία όσο κορυφωνόταν η εκστρατεία του Ομπάμα για τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, λόγω της ουδέτερης στάσης που είχε κρατήσει τότε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε στο Reuters ότι ο Αμερικανός πρόεδρος "δεν θα επιδιώξει να επιλύσει ένα συγκεκριμένο πολιτικό θέμα" κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Ιερουσαλήμ,αλλά βλέπει το ταξίδι του ως "ευκαιρία" να διαβουλευθεί με την κυβέρνηση του Ισραήλ αναφορικά με "ευρεία σειρά θεμάτων, περιλαμβανόμενης της κατάστασης στη γειτονική Συρία", αλλά και "να συνομιλήσει απ'ευθείας με τον λαό" στο Ισραήλ.