Τζο Μπάιντεν:Ναι στα περίστροφα, όχι στις καραμπίνες

Μια συμβουλή, βγαλμένη μέσα από την προσωπική του εμπειρία έδωσε στους Αμερικανούς πολίτες ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, για το καυτό θέμα της οπλοκατοχής.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος στηρίζει τις προτάσεις του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τον έλεγχο των όπλων, συμβούλευσε τους πολίτες να αγοράσουν μεν για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους ένα όπλο,  αλλά περίστροφο, όχι καραμπίνα.

Στη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης χθες Τρίτη στο Facebook, ο Μπάιντεν είπε ότιδιαθέτει και ο ίδιος δύο περίστροφα που όπως λέει φυλάσσει σε κλειδωμένο ντουλάπι στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ, τόπο καταγωγής του, και έχει δώσει σαφείς οδηγίες στη σύζυγό του Τζιλ πώς να τα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που δεχτεί εισβολή αγνώστου στο σπίτι.

"Είπα, Τζιλ, αν υπάρξει ποτέ πρόβλημα, απλά βγες από το μπαλκόνι εδώ...όπλισε αυτό το περίστροφο και πυροβόλησε δύο φορές έξω από το σπίτι. Σου υπόσχομαι ότι όποιος κι αν πάει να μπει (στο σπίτι) δεν θα το κάνει. Δεν χρειάζεσαι AR-15 (τυφέκι). Είναι δυσκολότερο να στοχεύσεις. Είναι δυσκολότερο στη χρήση και ουσιαστικά δεν χρειάζεσαι 30 σφαίρες για να υπερασπιστείς τον εαυτό σου", είπε ο Μπάιντεν και πρότεινε: "αγόρασε ένα περίστροφο".

Ο Μπάιντεν, γνωστός για την εξιστόρηση μεγάλων προσωπικών ιστοριών στις δημόσιες εμφανίσεις του, προωθεί το σχέδιο του Ομπάμα για την καταπολέμηση της ένοπλης βίας ύστερα από την πολύνεκρη επίθεση τον Δεκέμβριο σε σχολείο του Νιούταουν στο Κονέκτικατ.