6 “μαύροι” πρόεδροι των ΗΠΑ πριν τον Ομπάμα

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα μείνει αναμφισβήτητα στην ιστορία επειδή έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τελικά όμως είναι πραγματικά ο μόνος; Αρκετοί ιστορικοί έχουν εντοπίσει ότι οι ρίζες του γενεαλογικού δέντρου ακόμη 6 προέδρων των ΗΠΑ κρατούν από την Αφρική.

Ποιοι ήταν αυτοί;

Τόμας Τζέφερσον

Ο συγγραφέας ιστορικών βιβλίων, Joel A. Rogers, έχει γράψει ότι ο τρίτος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε κατηγορηθεί από τους αντιπάλους του ότι ήταν γιος ενός Ινδιάνου και μιας μιγάδας από τη Βιρτζίνια. Είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο ότι ο Τζέφερσον είχε αποκτήσει παιδιά με τη Sally Hemmings, μια γυναίκα που διατηρούσε ως σκλάβα. Όμως η δική του καταγωγή δεν είναι επιβεβαιωμένη. Σύμφωνα με αναφορές κατέστρεψε οποιοδήποτε στοιχείο και φωτογραφία της μητέρας του όταν εκείνη πέθανε.

Άντριου Τζάκσον

Στο βιβλίο του 'Black People And Their Place in History,' το 2001, ο Dr. Leroy Vaughn γράφει ότι ο Τζάκσον ήταν γιος μιας Ιρλανδής που παντρεύτηκε έναν Αφρικανό. Ενώ υπάρχουν φήμες ότι ο μικρότερος αδελφός του πουλήθηκε ως σκλάβος.

Αβραάμ Λίνκολν

Ο 16ος πρόεδρος των ΗΠΑ, που έμεινε στην ιστορία ως “Ο Μεγάλος Ελευθερωτής” για τη μάχη του για την κατάργηση της δουλείας, πιστεύεται ότι είναι νόθος γιος ενός Αφρικανού. Ωστόσο η πληροφορία παραμένει ανεπιβεβαίωτη.

Γούορεν Χάρντινγκ

Ο 29ος Αμερικανός πρόεδρος ποτέ δεν αρνήθηκε την αφρικανική καταγωγή του. Και οι δυο γονείς του είχαν ρίζες από την Αφρική.

Κάλβιν Κούλιντζ

Ο Dr. Leroy Vaughn υποστήριξε ότι και ο 30ος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αφρικανικές ρίζες. Η μητέρα του είχε ρίζες ινδιάνικες και αφρικανικές.

Ντουάιτ Εϊζενχάουερ

Στο βιβλίο 'Six Black Presidents: Black Blood : White Masks USA', ο Auset Bakhufu περιέλαβε και τον 34ο πρόεδρο των ΗΠΑ στους “μαύρους προέδρους” λέγοντας ότι η μητέρα του, Ida Elizabeth Stover Eisenhower είχε αφρικανικές ρίζες.