Περαστικοί μετεωρίτες φωτίζουν τον ουρανό του Σαν Φρανσίσκο

Σε συνέχεια του περιστατικού με τον μετεωρίτη που τάραξε την Ρωσία με τραυματισμούς άνω των χιλίων ανθρώπων, μαρτυρίες κατοίκων της ανατολικής ακτής του Σαν Φρανσίσκο κάνουν λόγο για μία ασυνήθιστη λάμψη φωτός στον ουρανό.

Οι πληροφορίες που προέρχονται από τις αρχές, μιλού για έναν σποραδικό μετεωρίτη που δημιουργεί υπερηχητικό βόμβο, ξεπερνώντας την ταχύτητα του ήχου, κάτι που είναι συχνό φυσικό φαινόμενο και μάλιστα συνέβη στην ίδια περιοχή τον περασμένο Οκτώβριο και Απρίλιο.

Η συγκέντρωση 15.000 τόνων σκόνης από τα συντρίμμια των αστεροειδών , κάθε χρόνο στη γη,  κάτι που, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, είναι δύσκολο να παρατηρηθεί από τους μη εξειδικευμένους.

Το βασικό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως όλα συνέβησαν κοντά σε κατοικημένη περιοχή και μάλιστα διέφυγε από τα τεράστια τηλεσκόπια του αστεροσκοπείου. Ο επιστημονικές έρευνες μετρούν περίπου 10 σχετικές περιπτώσεις ανά χρονιά, σε αντίθεση με το σπάνιο φαινόμενο του τεράστιου μετεωρίτη που έπληξε πρόσφατα τους Ρώσους.

Επειδή, όμως, η περίπτωση της Ρωσίας έχει απασχολήσει έντονα τα ΜΜΕ παγκοσμίως με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να ανησυχήσουν, οι παρατηρήσεις για τα όσα αξιοπερίεργα συμβαίνουν στον ουρανό έχουν αυξηθεί.