ΗΠΑ: Στην μαύρη λίστα του “χάκινγκ” το Ισραήλ

Οι πρόσφατες επιθέσεις από Κινέζους χάκερς στις ιστοσελίδες των αμερικανικών εφημερίδων New York Times και Wall Street Journal και η υποκλοπή προσωπικών στοιχείων και δεδομένων της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της οικογένειας Μπους, φαίνεται ότι ήταν το κερασάκι στην τούρτα στις ολοένα αυξανόμενες επιθέσεις και υποκλοπές του αμερικανικού κυβερνοχώρου.

Σύμφωνα με την  Washington Post, μετά την Κίνα και την Ρωσία, άλλες δύο χώρες μπήκαν στον κατάλογο των κύριων πηγών κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο των ΗΠΑ.  Στην “μαύρη λίστα” των  μυστικών υπηρεσιών προστέθηκε πλέον το Ισραήλ και τη Γαλλία ενώ μέχρι τώρα σε αυτήν περιλαμβάνονταν μόνο η Κίνα και η Ρωσία .

Βέβαια, το μέγεθος των επιθέσεων των Ρώσων,Ισραηλινών και Γάλλων χάκερς και οι συνέπειες τους είναι ασήμαντες σε σχέση με τη δραστηριότητα της Κίνας.   

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι η οικονομική και βιομηχανική κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο είναι πλέον το ίδιο επικίνδυνη όσο  η κατασκοπεία σε τομείς σχετικούς με την εθνική ασφάλεια και την άμυνα.