ΗΠΑ: Καταδίωξη-θρίλερ δραπέτη πρώην αστυνομικού

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί εδώ και μία εβδομάδα η Αμερική την καταδίωξη ενός πρώην  αξιωματικού της αστυνομίας του Λος Άντζελες από συναδέλφους του.

Η υπόθεση σίγουρα θυμίζει σενάριο ταινίας δράσης του Χόλιγουντ. Ο πρώην αστυνομικός δολοφόνησε το προηγούμενο το Σαββατοκύριακο ένα ζευγάρι και έκτοτε άρχισε η καταδίωξη του. Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος ενώ τώρα το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του έχει εξαπλωθεί στα χιονισμένα βουνά της Καλιφόρνια, της Νεβάδα, της Αριζόνα και στο βόρειο  Μεξικό.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς τραυμάτισε θανάσιμα ένα αστυνομικό και τραυμάτισε σοβαρά ακόμη έναν.

Ο πρώην αξιωματικός Κρίστοφερ Ντόρνερ απολύθηκε από το σώμα το 2008, κατόπιν ψευδών εκθέσεων. Ο Ντόρνερ κατηγορείται ότι σκότωσε την Μόνικα Κουάν-κόρη του δικηγόρου που εκπροσώπησε τον δράστη στο δικαστήριο για την απόλυση του- και τον αρραβωνιαστικό της το βράδυ της Κυριακής, έξω από το σπίτι τους στην Καλιφόρνια.

Μάλιστα, κατά καιρούς, ο Ντόρνερ είχε διατυπώσει απειλές κατά της ζωής όσων εμπλέκονταν στην απόπεμψή του από το Αστυνομικό Σώμα.