ΗΠΑ: Για τρίτη ημέρα όμηρος 6χρονος μαθητής

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα το θρίλερ της ομηρίας ενός 6χρονου παιδιού στην Αλαμπάμα που απήχθη, όταν ένας ένοπλος εισέβαλε στο σχολικό λεωφορείο που τον μετέφερε στο σπίτι του και σκότωσε τον οδηγό. Η υπόγεια αποθήκη στην οποία κρατείται το παιδί, στην αυλή του σπιτιού του απαγωγέα, είναι περικυκλωμένη από τις ειδικές δυνάμεις και διαπραγματευτές της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις αρχές, το 6χρονο αγόρι είναι καλά στην υγεία του και βλέπει τηλεόραση ενώ η αποθήκη έχει ρεύμα και τρόφιμα καθώς χρησιμοποιείται για καταφύγια για τυφώνες και ανεμοστρόβιλους και ο απαγωγέας την έχει πλήρως εξοπλισμένη.

Η αστυνομία επικοινωνεί με το εσωτερικό της αποθήκης και τον απαγωγέα μέσω ενός εγκατεστημένου σωλήνα και -μετά από συνεννόηση με τον δράστη- έστειλε στο παιδί τα φάρμακα του, μαρκαδόρους και ένα βιβλίο ζωγραφικής.

Απαγωγέας είναι ο 65χρονος Τζίμι Λι Ντάικς, συνταξιούχος οδηγός φορτηγών και βετεράνος του Βιετνάμ.Ο Ντάικς είχε συλληφθεί στις 22 Δεκεμβρίου, μετά από καταγγελία, ότι πυροβόλησε εναντίον ενός άνδρα που επέβαινε σε αυτοκίνητο, μαζί με την κόρη και τη μητέρα του. Πέρασε τέσσερις μέρες στο κρατητήριο και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500 δολαρίων ενώ επρόκειτο να εμφανιστεί στο δικαστήριο την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τους γείτονες, πρόκειται για έναν ιδιόρρυθμο άνθρωπο, που μετακόμισε στη γειτονιά πριν από περίπου ενάμιση χρόνο και από τότε, άρχισε να χτίζει σιγά σιγά την αποθήκη με τα χέρια του, δουλεύοντας τις νύχτες.

Οι κάτοικοι της περιοχής διοργάνωσαν ολονυχτίες σε αρκετές εκκλησίες, ανάβοντας κεριά και λέγοντας προσεχευές για την ασφαλή απελευθέρωση του παιδιού.