Κοινή τηλεοπτική συνέντευξη Ομπάμα-Κλίντον την Κυριακή

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η απερχόμενη υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον θα δώσουν κοινή συνέντευξη στην ειδησεογραφική εκπομπή "60 Minutes" (60 Λεπτά) του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, η οποία θα προβληθεί την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η συνέντευξη, η οποία θα μαγνητοσκοπηθεί σήμερα Παρασκευή στο Λευκό Οίκο, δίνεται ενώ η Κλίντον ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ενώ στη Γερουσία προχωρεί η διαδικασία επικύρωσης του διαδόχου της, που έχει επιλεγεί από τον πρόεδρο Ομπάμα, του γερουσιαστή Τζον Κέρι.

Την Τετάρτη, η Κλίντον υπερασπίστηκε σθεναρά τους χειρισμούς της κατά την αιματηρή επίθεση του Σεπτεμβρίου εναντίον της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη Βεγγάζη της Λιβύης και αρνήθηκε πως υπήρξε οποιαδήποτε απόπειρα παραπλάνησης του αμερικανικού λαού.

Πολλές εικασίες διατυπώνονται σχετικά με το αν η Κλίντον, η οποία αποχωρεί με υψηλά ποσοστά δημοτικότητας, αφού διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών από την αρχή της πρώτης θητείας του Ομπάμα, θα προσπαθήσει και πάλι το 2016 να είναι υποψήφια για το Λευκό Οίκο.

Η συνέντευξη, η οποία θα μεταδοθεί στις 7 μ.μ. (τοπική ώρα, 02:00 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας), θα είναι η πρώτη του Ομπάμα μετά την ορκωμοσία του την περασμένη Δευτέρα, ενώ θα είναι επίσης και η πρώτη φορά που δίνει κοινή συνέντευξη με την Κλίντον.