Πολεμώντας την Αλ Κάιντα με… tweets

Μέσω Twitter, Facebook και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδων θα απαντήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην "προπαγάνδα" της Αλ Κάιντα και άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων, όπως ανακοίνωσε η απερχόμενη υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον.

Στη διάρκεια της κατάθεσής της στο Κογκρέσο για την επίθεση στη Βεγγάζη, η απερχόμενη επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε πως το υπουργείο θα συστήσει "δυο υπηρεσίες κατά του εξτρεμισμού" στο Διαδίκτυο, ειδικά μέσω Twitter. "Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία", επισήμανε η Κλίντον. Η ίδια διευκρίνισε πως "ένας επιχειρησιακός πυρήνας, μέσα στο υπουργείο, θα προσπαθήσει να απαντήσει στην προπαγάνδα της Αλ Κάιντα και των τζιχαντιστών".

Όπως εξήγησε, αν οι εξτρεμιστές ισλαμιστές "δημοσιοποιήσουν ένα βίντεο στο οποίο θα δείχνουν ότι οι Αμερικανοί είναι απαίσιοι, εμείς θα δημοσιοποιούμε ένα βίντεο που θα δείχνει πόσο απαίσιοι είναι εκείνοι", τόνισε η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή "στον αγώνα κατά του κομμουνισμού και της Σοβιετικής Ένωσης στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όταν επικοινωνούσαμε με τους εραστές της ελευθερίας στο Σιδηρούν Παραπέτασμα μέσω των μέσων ενημέρωσης", η κα Κλίντον δήλωσε χαρακτηριστικά πως "η πρόκληση είναι παρόμοια ακόμα και αν ο κόσμος είναι διαφορετικός".