Το “πάρτι” της ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ουάσινγκτον -στο τεράστιο πάρκο Νάσιοναλ Μολ - παρακολούθησαν τη δημόσια τελετή ορκωμοσίας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τη δεύτερη -και τελευταία - θητεία του.

Οι αρχές είχαν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γύρω από το Καπιτώλιο, όπου ο Ομπάμα ορκίστηκε πάνω σε μια ειδικά διαμορφωμένη σκηνή.

Το πρωί, σύσσωμη η οικογένεια Ομπάμα, πήγε στην εκκλησία του t St. John's Episcopal , που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Λευκό Οίκο.

Ανάμεσα στους διάσημους καλλιτέχνες που παρακολούθησαν την τελετή από την εξέδρα των επισήμων ήταν και η Μπιγιονσέ, η οποία μάλιστα τραγούδησε τον εθνικό ύμνο . Η νεαρή Κέλι Κλάρκσον 30 ετών και ο Τζέιμς Τέιλορ 64 ετών τραγούδησαν επίσης κατά τη διάρκεια της τελετής, διαδεχόμενοι την Αρίθα Φράνκλιν που συμμετείχε στην τελετή της ορκωμοσίας το 2009. 

Μετά την ομιλία, άρχισε το “πάρτι” και οι εορταστικές εκδηλώσεις. Βέβαια, λόγω των οικονομικών συγκυριών, φέτος, οι διοργανωτές έχουν μειώσει στο μισό τις επίσημες χοροεσπερίδες που γίνονται παραδοσιακά. Έτσι θα γίνουν μόνο δύο χοροί, αντί για δέκα που είθισται και σε μία από τις δεξιώσεις θα δώσει το “παρών” και η Lady Gag

 

Δείτε ζωντανά το πάρτι της τελετής