Μήνυση ηθοποιού στην ταινία με το Μωάμεθ

Μια ηθοποιός ο οποία ισχυρίζεται ότι την εξαπάτησαν και εμφανίστηκε στην ταινία που προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ, πυροδοτώντας μαζικές διαδηλώσεις οργής στον μουσουλμανικό κόσμο, μήνυσε την Τετάρτη τους παραγωγούς της ταινίας και το YouTube.

Όπως γράφει η εφημερίδα, Λος Άντζελες Τάιμς, η συμμετοχή της ηθοποιού στην ταινία έχει προκαλέσει απειλή κατά της ζωής της. Η Γκαρσία ισχυρίζεται, ότι μετά τη συμμετοχή της στην ταινία έχει δεχτεί αξιόπιστες απειλές για τη ζωή της, ενώ έχασε τη δουλειά της λόγω της ανησυχίας που την έχει καταβάλει ότι είναι πιθανός στόχος. Η μήνυση που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες από την Σίντι Λι Γκαρσία αφορά απάτη, συκοφαντία και εσκεμμένη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας.

Ο δικηγόρος της ηθοποιού που δήλωσε ότι "αφορά ζήτημα εισβολής στην ιδιωτική ζωή" αναμένεται να ζητήσει από το δικαστήριο να διατάξει την αφαίρεση της ταινίας από το You Tube. Η ηθοποιός στη μήνυση της ισχυρίστηκε ότι ο σκηνοθέτης, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε ανήκει σε ριζοσπαστική Κοπτική Χριστιανική ομάδα και ονομάζεται Νακούλα Μπασελί Νακούλα, την εξαπάτησε λέγοντας της ότι έκανε μια ταινία περιπέτειας για τους αρχαίους Αιγυπτίους.

Η Γκαρσία εμφανίζεται σε πολλές σκηνές στην ταινία, συμπεριλαμβανομένης μιας στην οποία ο προφήτης Μωάμεθ φαίνεται να κάνει στοματικό σεξ.