Η Barclays απέλυσε εργαζόμενη που ο γιος της έπαθε καρκίνο

Μια υπάλληλο της απέλυσε η τράπεζα Barclays αφότου ο γιος της έπαθε καρκίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Huffington Post.

Όπως λέει η ίδια η Rachel Walsh, το Σεπτέμβριο του 2012, επικοινώνησε με το αφεντικό της ρωτώντας εάν θα μπορούσε να επιστρέψει στην εργασία της με ευέλικτο ωράριο και με άδειες άνευ αποδοχών καθώς ο γιος της διαγνώστηκε με καρκίνο και έπρεπε να τον φροντίζει και να τον πηγαίνει συχνά για χημειοθεραπείες. Όμως ο διευθυντής της εξέφρασε ανησυχία πως οι συχνές επισκέψεις στα νοσοκομεία θα εμπόδιζαν την αποδοτικότητα στη δουλειά της.

Η ίδια προσφέρθηκε να δουλέψει σε άλλο πόστο. Την επόμενη μέρα της τηλεφώνησαν από τη Barclays για να την ενημερώσουν ότι δεν υπήρχε διαθέσιμη θέση εργασίας για εκείνη. Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της τράπεζας βρήκε αγγελία για τη θέση στην οποία εργαζόταν μέχρι πρότινος.

Η τράπεζα αντικρούει τους ισχυρισμούς της Walsh αναφέροντας πως:

“... η κ. Walsh ζήτησε και η Barclays της ενέκρινε εκτεταμένες περιόδους άδειας -πολύ περισσότερες αυτών που ορίζει ο νόμος. Κατά τη διάρκεια της απουσίας της η Barclays παρείχε στη κ. Walsh και την οικογένεια της διευρυμένη ιατρική κάλυψη. Μετά από αυτό η κ. Walsh αρνήθηκε να επιστρέψει στην εργασία της με πλήρες ωράριο..”

Η 32χρονη μητέρα έχασε την υγειονομική της ασφάλιση η οποία κάλυπτε τις θεραπείες του γιου της. Έκανε αίτηση για ένταξη στο ταμείο ανεργίας αλλά της αρνήθηκαν γιατί της είπαν ότι απέρριψε θέση εργασίας στη Barclays.

Τώρα η Walsh προσέλαβε δικηγόρο και έχει κάνει μήνυση στην τράπεζα ζητώντας αποζημίωση 10 εκατ. δολαρίων.