ΗΠΑ: Σχέση μέσω… διαδικτύου κάνουν 1 στις 3 έφηβες

Μια στις τρεις έφηβες που κάνουν γνωριμίες μέσω διαδικτύου θα καταλήξουν τελικά να κάνουν σχέση με κάποιον που γνώρισαν κατ' αυτόν τον τρόπο, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα του Ιατρικού Κέντρου για Παιδιά του Σινσινάτι, στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το δίκτυο cnet.com.

Όπως έδειξε η μελέτη που έγινε σε δείγμα περισσοτέρων από 250 κοριτσιών, το 30% αυτών απέκτησαν τελικά δεσμό με αγόρια που γνώρισαν στο διαδίκτυο. Μάλιστα, οι περισσότερες κοπέλες που απέκτησαν σχέση με κάποιο αγόρι, δεν είχαν επιβεβαιώσει τα στοιχεία του, προτού τον γνωρίσουν από κοντά.

Ωστόσο οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα για τους κινδύνους που κρύβει μια τέτοια διαδικτυακή γνωριμία για τα ανήλικα παιδιά και κυρίως τα κορίτσια.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, πολύ πιθανότερο να συνάψουν δεσμό με κάποιον που γνώρισαν στο διαδίκτυο, θεωρούνται τα κορίτσια που έχουν παραμεληθεί ή κακοποιηθεί.

Οι γνωριμίες μέσω διαδικτύου εγκυμονούν πολλές φορές σοβαρούς κινδύνους για τα ανήλικα κορίτσια.

Όπως τονίζουν οι συγγραφείς της μελέτης, τα φίλτρα παρακολούθησης, που αρκετοί γονείς χρησιμοποιούν για να ελέγχουν τη διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών τους δεν επαρκούν. Αντίθετα, συμβουλεύουν ότι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να μειωθεί αισθητά ο κίνδυνος, είναι η φυσική παρουσία του γονιού στην έναρξη κάθε νεανικού ραντεβού.