Έστειλαν ανθρώπινα κρανία “ασυνόδευτα” με αεροπλάνο

Αντιμέτωποι με ένα ασυνήθιστο δέμα ήρθαν οι υπάλληλοι του αεροδρομίου του Σικάγο, όταν στο τελωνειακό έλεγχο εντόπισαν ένα φορτίο με 18 ανρώπινα κρανία!

Οι αμερικανικές αρχές χρειάσθηκε να ασχοληθούν επισταμένως με το μακάβριο αυτό δέμα, προτού το επαναπροωθήσουν στον τελικό του προορισμό, ένα κρεματόριο.

Τα κρανία, που το καθένα έφερε ετικέτα με το όνομα του νεκρού και την αιτία θανάτου του, είχαν προορισμένο ένα κρεματόριο στις ΗΠΑ και εστάλησαν από ερευνητικό ίδρυμα στην Ιταλία, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος των ιατρικών υπηρεσιών της Κομητείας Κουκ, Μέρι Παλαιολόγος.

"Τα κρανία ήσαν ανατομικά δείγματα που χρησιμοποιούνται για ερευνητικούς σκοπούς, ήσαν καλώς διατηρημένα, συσκευασμένα και έφεραν ετικέτες όταν εισήλθαν στο αμερικανικό έδαφος, σε τρία σφραγισμένα εμπορευματοκιβώτια με την γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa" πρόσθεσε η ίδια.

Όμως τα κιβώτια, όταν πέρασαν από έλεγχο με ακτίνες Χ στο αεροδρόμιο κατασχέθηκαν από τις τελωνειακές αρχές λόγω ανεπαρκών εγγράφων.

"Προς το παρόν εργάζονται για τα έγγραφα" προκειμένου τα κιβώτια να μπορέσουν να επαναπροωθηθούν στον τελικό προορισμό τους, το κρεματόριο, επεσήμανε η Παλαιολόγος, χωρίς να προσδιορίζει ποιο ήταν το ιταλικό ίδρυμα.