Εξαπλώνεται η θανατηφόρα γρίπη στις ΗΠΑ

Σε θανατηφόρο κλοιό γρίπης βρίσκονται πλέον οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς το 7,3% των θανάτων την περασμένη εβδομάδα οφείλονται στον ιό που προκαλεί πνευμονία.

Μετά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Βοστώνη, πρωτεύουσα της πολιτείας της Μασαχουσέτης, όπου από τον ιό ήδη πέθαναν 20 άνθρωποι, σήμανε συναγερμός και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας, Άντριου Κουόμο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της επιδημίας γρίπης καθώς οι προσβεβλημένοι από τον ιό φτάνουν πλέον τα 20000 άτομα.Στη Νέα Υόρκη μόνο έχουν χάσει τη ζωή τους από την ασθένεια 2 παιδιά και 10 ηλικιωμένοι.

Οι υπεύθυνοι του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών και Πρόληψης (CDC) εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία προειδοποιούν ότι ο ιός της γρίπης που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στις ΗΠΑ, εξαπλώνεται επικίνδυνα με ταχείς ρυθμούς σε όλη τη χώρα.

 Το CDC αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι παραπάνω από 47 πολιτείες έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης, από 41 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα και προτρέπει συνεχώς τους πολίτες να πηγαίνουν στα κέντρα και να εμβολιάζονται δωρεάν.

Το Κέντρο αναφέρει ακόμα ότι οι ΗΠΑ διανύουν την χειρότερη περίοδο γρίπης εδώ και μια δεκαετία και ότι η επιδημία δεν έχει φτάσει ακόμα στο αποκορύφωμά της.