Βρέθηκε μετά από 20 χρόνια

Μια απίστευτη ιστορία εξαφάνισης με αίσιο τέλος συγκλονίζει την αμερικανική κοινή γνώμη και έχει γίνει πρωτοσέλιδο σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ένα αγοράκι που είχε απαχθεί πριν από σχεδόν 20 χρόνια, βρέθηκε ζωντανό, με διαφορετικό όνομα σε διπλανό χωριό.

Ο Ρίτσαρντ Λάντερς ήταν πέντε ετών και ζούσε με την μητέρα του στην πόλη Γουόλκοτβιλ της Ιντιάνα, όταν απήχθη το 1994 από τους παππούδες του, από την πλευρά του πατέρα του. Η αστυνομία είχε εκδώσει τότε πολλά εντάλματα σύλληψης για τους παππούδες αλλά δεν υπήρξε ποτέ κανένα αποτέλεσμα. 

Σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, ο 24χρονος σήμερα Ρίτσαρντ εντοπίστηκε ζωντανός τυχαία, από τον δεύτερο σύζυγο της κας Λάντερς. Τον Σεπτέμβριο του 2012, ο κ. Χάρτνερ βρήκε μια παλιά ταυτότητα του αγοριού και η αστυνομία ανακάλυψε ότι τον ίδιο αριθμό κοινωνικής ασφάλισης χρησιμοποιούσε και ένα άτομο που ζει στο Λονγκ Πρερί της Μινεσσότα. 

Οι αρχές διασταύρωσαν την φωτογραφία του άγνωστου άντρα με αυτή του μικρού Ρίτσαρντ και ανακάλυψαν ότι υπήρχε εντυπωσιακή ομοιότητα μεταξύ τους. Η έρευνα τους έφερε στους; συγγενείς του νεαρού άνδρα. Τότε αποκαλύφθηκε ότι αυτοί ήταν οι καταζητούμενοι παππούδες και ότι ο νεαρός ήταν ο εγγονός τους , ο μικρός Ρίτσαρντ που είχαν απαγάγει το 1994. 

Οι κατηγορίες σε βάρος των παππούδων απορρίφθηκαν το 2008, επειδή η υπόθεση είχε παλιώσει αλλά τώρα που ολοκληρώθηκε η έρευνα , ο φάκελος της υπόθεση θα διαβιβαστεί εκ νέου στη δικαιοσύνη.