“Δεν γνώριζα τι ταινία θα γυρίσουν”

“Θύμα παραπληροφόρησης και δυσφήμισης” δηλώνει ότι έπεσε ο Αμερικανός κόπτης χριστιανός ακτιβιστής, ο οποίος παραχώρησε τις τηλεοπτικές εγκαταστάσεις που διαθέτει στην Καλιφόρνια στην οποία γυρίστηκε η επίμαχη ταινία που πυροδότησε την οργή πολλών μουσουλμάνων ανά τον κόσμο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του στο διαδίκτυο, εξπατήθηκε από τον παραγωγό της σχετικά με το περιεχόμενό της ταινίας. Πρόσθεσε δε ότι ο κυριότερος παραγωγός της ταινίας αλλοίωσε το περιεχόμενό της χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει.

Ο ακτιβιστής, Τζόζεφ Νασράλα, είναι ιδρυτής της οργάνωσης Media for Christ που εδρεύει στην Καλιφόρνια. Η οργάνωση Media for Christ διαθέτει δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο, το The Way TV. Ο Νασράλα υποστηρίζει ότι τον περασμένο χρόνο τον προσέγγισε ο Νακούλα Μπασιλέι Νακούλα, τον οποίο περιέγραψε ως παραγωγό της ταινίας, και του πρότεινε να γυρίσουν μια ταινία με θέμα τον διωγμό των χριστιανών στην Αίγυπτο. Ο Νακούλα, ο οποίος κατηγορείται για τραπεζικές απάτες, ανακρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από τις ομοσπονδιακές αρχές σχετικά με πιθανές παραβιάσεις των όρων αναστολής του και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και τα ίχνη του αγνοούνται. Ο Νασράλα αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι ο Νακούλα του είχε πει πως η ταινία θα έχει τίτλο “Desert Warrior” (“Μαχητής της Ερήμου”) και θα πραγματεύεται τον πολιτισμό της ερήμου σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση.