Υπέκυψε στα τραύματά του ο Νίκι Χέιντεν

Ο 35χρονος μοτοσικλετιστής είχε κατακτήσει τον τίτλο του ΜοτοGP το 2006

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην πρωταθλητής του MotoGP Νίκι Χέιντεν, που νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση από την περασμένη Τετάρτη, όταν έπεσε θύμα τροχαίου.

Ο 35χρονος Χέιντεν έκανε προπόνηση το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στο σιρκουί Μιζάνο στην Ιταλία, όταν το ποδήλατο στο οποίο επέβαινε χτυπήθηκε από αυτοκίνητο σε διασταύρωση, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες. Πέντε μέρες μετά, ο Αμερικανός μοτοσικλετιστής υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο Νίκι Χέιντεν αγωνιζόταν από το 2003 στο MotoGP και το 2006 έφτασε στο αποκορύφωμα της καριέρας του, σε ηλικία 24 ετών, όταν κατέκτησε τον τίτλο του MotoGP, δίνοντας τέλος σε ένα σερί πέντε τίτλων του μεγάλου Βαλεντίνο Ρόσι.

Αυτό μάλιστα που του αναγνωρίζουν όλοι είναι το σπάνιο κατόρθωμά του να κατακτήσει έναν από τους κορυφαίους τίτλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού χωρίς να δημιουργήσει ούτε έναν εχθρό, καθώς ο χαρακτήρας του ήταν τέτοιος που τον έκανε ιδιαίτερα συμπαθή στους αντιπάλους του, αλλά και στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν με τη Honda σε αγώνες Superbike.

Παρακαλούμε περιμένετε ...