Ιατροδικαστής: Ο Κρις Κορνέλ κρεμάστηκε στο μπάνιο του

Ο διάσημος τραγουδιστής βρέθηκε την Τετάρτη νεκρός από τους αστυνομικούς, λίγες ώρες αφού είχε δώσει συναυλία στο Ντιτρόιτ

Ο 52χρονος μουσικός και τραγουδιστής των συγκροτημάτων Soundgarden και Audioslave, Chris Cornell, (Κρις Κορνέλ) πέθανε ξαφνικά την Τετάρτη σε ένα ξενοδοχείο στου Ντιτρόιτ, σοκάρωντας τους συναδέλφους τους και τα εκατομμύρια των φαν του.

Η τοπική αστυνομία εξετάζε το ενδεχόμενο να έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του και τελικά, -σύμφωνα με το πρώτο πόρισμα του ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό του - ο διάσημος τραγουδιστής δεν πέθανε από φυσικά αίτια αλλά αυτοκτόνησε . Για την ακρίβεια κρεμάστηκε στο μπάνιο του, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

«Η αιτία του θανάτου κρίθηκε ότι είναι η αυτοκτονία δι' απαγχονισμού. Η ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί», ανέφερε η υπηρεσία, μετά την αρχική νεκροψία-νεκροτομή.

Ο Κορνέλ βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες αφού το συγκρότημα είχε δώσει μια συναυλία στην πόλη αυτή. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι οι αρχές κλήθηκαν στο ξενοδοχείο γύρω στα μεσάνυχτα, από έναν φίλο του τραγουδιστή.

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Soundgarden και αργότερα του συγκροτήματος Audioslave, έγραψε στο Facebook την Τρίτη ότι αυτό που του «λείπει, ειδικά τα τελευταία μοναχικά χρόνια» ήταν «η συντροφικότητα. Αυτό που χάνουμε όταν δεν είμαστε μαζί», σε ένα συγκρότημα.

Σε συνεντεύξεις που είχε δώσει παλαιότερα ο Κορνέλ είχε μιλήσει ανοιχτά για τον αγώνα που έδωσε για να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά και αργότερα από το αλκοόλ. Είχε αποκαλύψει επίσης ότι κατά περιόδους έπασχε από κατάθλιψη και αγοραφοβία. Το 2007 δήλωνε ότι ήταν πλέον νηφάλιος αφότου παρακολούθησε ένα πρόγραμμα απεξάρτησης το 2002.

Ο Τζίμι Πέιτζ, ο τραγουδιστής των Led Zeppelin αποχαιρέτισε τον φίλο και συνάδελφό του χαρακτηρίζοντάς τον, με ένα μήνυμα στο Twitter, "απίστευτα ταλαντούχο, απίστευτα νέο".

Συγκλονισμένος από την είδηση του θανάτου του Κορνέλ δήλωσε ο τραγουδιστής των Kiss Πολ Στάνλεϊ ενώ ο Τζόι Πέρι των Aerosmith είπε ότι πρόκειται για "μια θλιβερή απώλεια ενός μεγάλου ταλέντου".