Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Καλιφόρνια – Δύο νεκροί

Για τέσσερα θύματα κάνουν λόγο οι τοπικές αρχές

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στην Καλιφόρνια, με την αστυνομία να κάνει λόγο για δύο νεκρούς και δύο τραυματίες.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σαν Μπερναρντίνο δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για περιστατικό απόπειρας ανθρωποκτονίας και αυτοκτονίας του δράστη και ότι δύο μαθητές έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες υπάρχουν τέσσερα θύματα και “ο ύποπτος είναι πιθανόν νεκρός επίσης”.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε λίγες ώρες αργότερα ότι από τα πυρά του δράστη έπεσε νεκρή μία γυναίκα σε μία τάξη του σχολείου, και κατόπιν έστρεψε το όπλο προς το μέρος του και αυτοκτόνησε. Τα δύο παιδιά που τραυματίστηκαν εκτιμάται ότι βρίσκονταν επίσης στο στόχαστρο του δράστη.

Το περιστατικό, που φαίνεται να σχετίζεται με μια ενδοοικογενειακή διαμάχη, σημειώθηκε στην πόλη του Σαν Μπερναρντίνο που δεν έχει ξεπεράσει το σοκ της επίθεσης της 2ας Δεκεμβρίου του 2015, με 14 νεκρούς και 21 τραυματίες, όπου ένα ζευγάρι, που είχε ριζοσπαστικοποιηθεί, άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης σε κέντρο για ασθενείς με αναπηρία.