ΒΙΝΤΕΟ: Έβγαλαν σηκωτό επιβάτη από υπεράριθμη πτήση!

Κατακραυγή στα social media για τη United Airlines

Αίσθηση προκαλεί ένα βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, στο οποίο καταγράφεται η βίαια απομάκρυνση ενός επιβάτη από αεροσκάφος της United Airlines, όχι επειδή ήταν επικίνδυνος ή είχε κακή συμπεριφορά, αλλά επειδή... αρνήθηκε να αποχωρήσει οικειοθελώς από υπεράριθμη πτήση!

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή στο αεροδρόμιο O'Hare του Σικάγο, σε πτήση προς το Λούισβιλ. Όπως αναφέρουν στα αμερικανικά ΜΜΕ αυτόπτες μάρτυρες, οι επιβάτες της πτήσης ενημερώθηκαν πριν την επιβίβασή τους ότι είχαν γίνει υπεράριθμες κρατήσεις και ζητήθηκαν από την αεροπορική εταιρεία εθελοντές που δεν θα επιβιβάζονταν στην πτήση, με κάποια αποζημίωση, όμως κανείς δεν προσφέρθηκε.

Έτσι, σύμφωνα με την Audra Bridges, που ανήρτησε στο Facebook το σχετικό βίντεο, υπάλληλοι της United Airlines μπήκαν στο αεροπλάνο και με τη χρήση υπολογιστή επέλεξαν τυχαία τέσσερις επιβάτες που θα έπρεπε να κατέβουν από το αεροσκάφος.

Ο άνδρας που εμφανίζεται στο βίντεο να απομακρύνεται βίαια από το αεροσκάφος υποστήριξε ότι είναι γιατρός και έπρεπε να είναι το πρωί στο νοσοκομείο όπου εργάζεται, ενώ απείλησε ότι θα φωνάξει τον δικηγόρο του. Μετά την απομάκρυνσή του, σύμφωνα με την Bridges, ο άνδρας επέστρεψε τελικά στο αεροπλάνο, όμως το πρόσωπό του είχε αίματα, ενώ ο ίδιος έμοιαζε ζαλισμένος. Η πτήση αναχώρησε τελικά με καθυστέρηση δύο και πλέον ωρών.

Η United Airlines εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν, στην οποία αναφέρει: “Η πτήση 3411 από το Σικάγο με προορισμό το Λούισβιλ είχε υπεράριθμες κρατήσεις. Αφού η ομάδα μας αναζήτησε εθελοντές, ένας πελάτης αρνήθηκε να αποχωρήσει οικειοθελώς από το αεροσκάφος και ζητήθηκε από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου να έρθουν στην πύλη. Ζητάμε συγγνώμη για την υπεράριθμη κατάσταση”.

Πάντως, η ανάρτηση του βίντεο στο Διαδίκτυο έχει προκαλέσει πολλά αρνητικά σχόλια στα social media για την αεροπορική εταιρεία, η οποία πρόσφατα είχε βρεθεί και πάλι στο μάτι του κυκλώνα όταν δεν επέτρεψε την επιβίβαση δύο έφηβων κοριτσιών σε πτήση της, επειδή φορούσαν κολάν.