Βοήθεια στα θύματα του Σάντι προωθεί ο Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα άσκησε σήμερα πιέσεις στη ρεπουμπλικανική πτέρυγα στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να ψηφίσει "χωρίς χρονοτριβή" υπέρ της παροχής βοήθειας στα θύματα της φονικής θεομηνίας Σάντι, καθώς οι εκλεγμένοι κοινοβουλευτικοί στις πληγείσες περιοχές επικρίνουν την "αδράνεια" του Σώματος.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο Λευκός Οίκος είχε ζητήσει από το Κογκρέσο μία αύξηση 60 δισεκ. επιπλέον από τον προϋπολογισμό, για να διατεθούν στις περιοχές στα βορειοανατολικά παράλια που επλήγησαν από τον Σάντι στα τέλη Οκτωβρίου.

Την Παρασκευή, η Γερουσία ενέκρινε τα επιπλέον 60,4 δισεκ. δολάρια, όμως η Βουλή –στην οποία πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικανοί—δεν έχει εγγράψει το θέμα για συζήτηση στη συνεδρίαση, στα πλαίσια της οποίας ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για να αποφευχθεί το "δημοσιονομικό βάραθρο", και η οποία λήγει αύριο.

"Όταν οι Αμερικανοί πολίτες βρίσκονται σε ανάγκη ερχόμαστε να τους βοηθήσουμε. Αυτή η παράδοση εγκαταλείφθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων τη χθεσινή νύκτα" , δήλωσαν οργισμένοι ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι, και ο ομόλογός του της Νέας Υόρκης, Δημοκρατικός, Άντριου Κουόμο – δύο πολιτείες που επλήγησαν ιδιαίτερα από το πέρασμα του τυφώνα.