Στην αντεπίθεση ο διευθυντής του CIA κατά του Τραμπ

Να είναι πολύ προσεκτικός με όσα λέει δημόσια καλεί τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ ο Τζον Μπρέναν

Ο διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox ότι είναι “εξωφρενικό” για τον εκλεγμένο πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να εξισώνει την κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ με τη ναζιστική Γερμανία, σχολιάζοντας ότι θα “πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός” για τα όσα λέει δημόσια, αναφορικά με την “άφεση αμαρτιών” που θέλει να δώσει στη Ρωσία.

Διερωτήθηκε επίσης για το μήνυμα που στέλνει η έλλειψη εμπιστοσύνης του Τραμπ έναντι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, επισημαίνοντας ότι ο “αυθορμητισμός” του Τραμπ, δεν είναι κάτι που προστατεύει τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι ο Τραμπ δεν έχει ουσιαστική και πλήρη εκτίμηση για τις δυνατότητες, τις προθέσεις, αλλά και τις ενέργειες της Ρωσίας, σε αρκετές περιοχές του κόσμου, καθώς και ότι θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι δε γνωρίζει το συνολικό μέγεθος των συνεπειών, από την άρση των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας.

Ο Μπρέναν υποστήριξε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι ο Τραμπ αντιλαμβάνεται με ακρίβεια τα στοιχεία που γνωρίζουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, προκειμένου ο εκλεγμένος πρόεδρος να προχωρεί σε τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...