Τα Χριστούγεννα των Ομπάμα και τα Χριστούγεννα των Τραμπ (καμία σχέση)

Παιχνίδια και παγωτό για τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, στην εκκλησία ο επερχόμενος πρόεδρος

Παιχνίδι απόδρασης και παγωτό για τον Μπαράκ Ομπάμα και τις κόρες του στην Χαβάη, θρησκευτική λειτουργία στην Φλόριντα για τον Ντόναλντ Τραμπ: ο απερχόμενος και ο επερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ πέρασαν το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων μακριά από τις περιπέτειες της πολιτικής - ή σχεδόν μακριά, όσον αφορά τον δισεκατομμυριούχο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, συνοδευόμενος από τις κόρες του Σάσα και Μαλία, βγήκαν χθες από την κατοικία τους προκειμένου να πάνε να φάνε σε ένα εστιατόριο και έπειτα να επισκεφθούν τον χώρο Waikiki Breakout, όπου οργανώνονται παιχνίδια διαφυγής. Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Waikiki Breakout, ο στόχος των παικτών είναι να αποδράσουν από ένα δωμάτιο όπου του έχουν κλείσει, λύνοντας γρίφους. Έχουν δε στην διάθεσή τους 60 λεπτά.

Η οικογένεια Ομπάμα παρέμεινε στο κτίριο συνολικά 90 λεπτά. Σύμφωνα με ΜΜΕ, κατάφεραν να αποδράσουν από το δωμάτιο 12 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του προβλεπόμενου χρόνου.

Στη συνέχεια, η παρέα έκανε μια στάση για ένα παγωτό χωνάκι, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, που φορούσε λευκή μπλούζα και μαύρα γυαλιά, συνομίλησε για λίγο με τους περαστικούς.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα δεν παραβρέθηκε στην έξοδο της υπόλοιπης οικογένειας. Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του Λευκού Οίκου, απαντούσε σε παιδιά που επικοινωνούσαν με την τηλεφωνική γραμμή που ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για την παγκόσμια περιοδεία του Άγιου Βασίλη, τον οποίο παρακολουθεί η υπηρεσία Norad.

Σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, το ζεύγος Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ παρέστη το βράδυ του Σαββάτου στην χριστουγεννιάτικη λειτουργία που τελέστηκε στην επισκοπική εκκλησία Bethesda-by-the-Sea, κοντά στο Παλμ Μπιτς όπου περνούν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Σε αυτήν την εκκλησία παντρεύτηκαν το 2005 οι επόμενοι ένοικοι του Λευκού Οίκου, παρουσία της αντιπάλου του τού Δημοκρατικού Κόμματος στις πρόσφατες εκλογές Χίλαρι Κλίντον και του συζύγου της Μπιλ Κλίντον.

Η λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά. Ο εκλεγμένος πρόεδρος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους πιστούς, ενώ αντήλλαξε χειραψίες με κάποιους εξ αυτών.

Ο επόμενος επικεφαλής του αμερικανικού κράτους δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και ασχολήθηκε και με θέματα πολιτικού ενδιαφέροντος, αναρτώντας το Σάββατο ένα tweet σχετικά με μια διαμάχη που έχει με το NBC News, και κατόπιν άλλο ένα σχετικά με την έγκριση την Παρασκευή το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενός ψηφίσματος σε βάρος του Ισραήλ.

Έπειτα ανήρτησε στο Twitter μια φωτογραφία μιας μενορά (εβραϊκή επτάφωτος λυχνία) με τη λεζάντα: «Σας ευχόμαστε λαμπερό και ευτυχισμένο Χανουκά! Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ».

Και ανήμερα των Χριστουγέννων, σήμερα το πρωί, ανήρτησε «#ΚαλάΧριστούγεννα» μαζί με ένα εμότικον που αναπαριστούσε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια φωτογραφία του ιδίου, μπροστά από ένα έλατο, ενώ κρατούσε ένα πανό: «Καλά Χριστούγεννα! Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ».

Το τελευταίο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ζεύγους Ομπάμα προς τους Αμερικανούς μεταδόθηκε το Σάββατο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε επίσης μια ανάρτηση για την εορτή των Χριστουγέννων στο Twitter σήμερα το πρωί. Μια φωτογραφία μαζί με τη σύζυγό του και τις κόρες του και το μήνυμα: «Το καλύτερο κομμάτι των εορτών είναι οι στιγμές που εμείς μοιραζόμαστε με τα πρόσωπα που αγαπάμε. Εκ μέρους της Μισέλ, της Μαλία και της Σάσας, Καλά Χριστούγεννα σε όλους».