Χ. Κλίντον: Ο Τραμπ θα είναι ο νέος πρόεδρος, ας του δώσουμε μια ευκαιρία

"Αυτό δεν είναι το αποτέλεσμα που αναμέναμε αλλά νιώθω υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη για την εκστρατεία που κάναμε μάζι"

Τις πρώτες δηλώσεις της μετά την αναπάντεχη και σοκαριστική για πολλούς ήττα της στις προεδρικές εκλογές από τον Τραμπ, έκανε σχεδόν 12 ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η Χίλαρι Κλίντον. 

«Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ. Είστε πολύ θερμοί υποστηρικτές. Σας ευχαριστώ πολύ φίλοι μου που είστε εδώ και σας αγαπώ» είπε η υποψήφια των Δημοκρατικών, προσπαθώντας να τονώσει το ηθικό των απογοητευμένων ψηφοφόρων της.

«Αυτό δεν είναι το αποτέλεσμα που αναμέναμε και δουλέψαμε τόσο σκληρά αλλά νιώθω υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη για την εκστρατεία που κάναμε μάζι. Ήταν τιμή μου που ήμουν η υποψήφια των Δημοκρατικών» είπε η Χ. Κλίντον εμφανώς απογοητευμένη από το αποτέλεσμα. «Ξέρω πόσο απογοητευμένοι νιώθετε, το ίδιο νιώθω και εγώ και ο πόνος θα μείνει για πολύ καιρό» συμπλήρωσε. 

Η Κλίντον είπε ότι τηλεφώνησε στον Τραμπ και τον συνεχάρη για τη νίκη του ενώ του είπε ότι είναι πρόθυμη να συνεργαστούν για το καλό των ΗΠΑ. 

"Ελπίζω ότι θα είναι ένας επιτυχημένος πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς», τόνισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών σε υποστηρικτές της και στελέχη του επιτελείου της σε ένα ξενοδοχείο του Μανχάταν.Η ίδια ωστόσο τόνισε ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση κατέδειξε ότι οι ΗΠΑ είναι «πιο διχασμένες απ' όσο πιστεύαμε».

«Ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο νέος πρόεδρος. Ας του δώσουμε μια ευκαιρία να ηγηθεί και να είμαστε ανοιχτόμυαλοι. Εμείς ας κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να υπερασπιστούμε τις αξίες μας και να προστατέψουμε την χώρα μας» συνέχισε το μέχρι χθες φαβορί των αναλυτών και των δημοσκοπήσεων για τον Λευκό Οίκο. 

Στη συνέχεια της ομιλίας της η Κλίντον τόνισε ότι θα υπάρξει μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας. Ωστόσο δήλωσε πως υπάρχουν ακόμα πολλές μάχες που θα βρουν μπροστά τους (οι Δημοκρατικοί) και θα πρέπει να τις κερδίσουν, αρκεί να μείνουν όλοι ενωμένοι.