Ανεμοστρόβιλος χτύπησε την Αλαμπάμα

Χαλάει και πάλι ο καιρός στις ΗΠΑ. Ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε τις κεντρικές περιοχές, στην πολιτεία της Αλαμπάμα το βράδυ της Τρίτης 25 Δεκεμβρίου.

Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν, χωρίς να υπάρξουν θύματα, στο Μπέρμιγχαμ, σύμφωνα με τις αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης και τις αναδημοσιεύσεις του πρακτορείου Reuters.

Σε μεγάλο τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών, ανήμερα των Χριστουγέννων, επικράτησαν άσχημες καιρικές συνθήκες, προκαλώντας το σχεδόν σπάνιο φαινόμενο, πεδινές περιοχές του αμερικανικού νότου να περάσουν λευκά Χριστούγεννα.

Η κακοκαιρία προκάλεσε το θάνατο ενός άντρα στο Τέξας από πτώση δέντρου, καθώς και μεγάλη καραμπόλα από 21 οχήματα σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Οκλαχόμα, ο οποίος έκλεισε για αρκετή ώρα.

Τα καιρικά φαινόμενα που κινήθηκαν ανατολικά από το Κάνσας και το Τέξας, προκάλεσαν ισχυρούς ανεμοστρόβιλους και δυνατές καταιγίδες κατά μήκος του νότιου Τέξας και των νοτιοανατολικών περιοχών της Αλαμπάμα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η καταιγίδα αναμένεται να φέρει χιονοπτώσεις σε περιοχές που σπάνια τα Χριστούγεννα είναι λευκά. Σε μια τέτοια σπάνια περίπτωση λευκών Χριστουγέννων στην Οκλαχόμα Σίτι, προβλέπεται να πέσει χιόνι 7,5 έως 15 εκατοστών. Η πιο δυνατή χιονόπτωση που καταγράφηκε στην πόλη την ημέρα των Χριστουγέννων ήταν 16,2 εκατοστά το μακρινό 1914.

Ήδη αρκετές πτήσεις ακυρώθηκαν από το αεροδρόμιο στην Οκλαχόμα Σίτι. Η ιστοσελίδα FlightAware, η οποία παρακολουθεί τις καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε ότι συνολικά 210 πτήσεις ακυρώθηκαν με περίπου το ένα τρίτο αυτών να αφορά πτήσεις της American Airlines.