Μαζεύουν υπογραφές για την απέλαση παρουσιαστή του CNN

Περισσότεροι από 30.000 Αμερικανοί έχουν υπογράψει τις τελευταίες μέρες μία διαμαρτυρία, ζητώντας την απέλαση του παρουσιαστή του CNN, Πιρς Μόργκαν, με αφορμή τη στάση που έχει τηρήσει τις τελευταίες μέρες στο θέμα της οπλοκατοχής, υποστηρίζοντας τα μέτρα για τον περιορισμό της.

Ο Μόργκαν υποστηρίζει ανοιχτά την υιοθέτηση ενός πιο αυστηρού νομοθετικού πλαισίου για την οπλοκατοχή, και μάλιστα αποκάλεσε “απίστευτα ηλίθιο άνθρωπο” έναν υποστηρικτή των όπλων που εμφανίστηκε στην εκπομπή του την περασμένη εβδομάδα.

Οι ακτιβιστές υπέρ της οπλοκατοχής απαντούν με αυτή τη διαμαρτυρία, στην οποία κατηγορούν τον Μόργκαν ότι εξαπολύει “επίθεση κατά του Αμερικανικού Συντάγματος” και ζητούν την άμεση απέλασή του, επειδή “εκμεταλλεύεται τη θέση του ως παρουσιαστή σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο για να στήσει επιθέσεις κατά των δικαιωμάτων των Αμερικανών πολιτών”.

Ο Μόργκαν πάντως δε φαίνεται να πτοείται από αυτήν την εξέλιξη. “Αν όντως απελαθώ από την Αμερική επειδή θέλω λιγότερους φόνους από όπλα, άραγε θα με δεχτεί καμία άλλη χώρα;”, έγραψε στο Twitter, ειρωνευόμενος τη διαδικασία.