Απολαυστικοί Κλίντον και Τραμπ σε φιλανθρωπικό δείπνο, με βιτριολικές ατάκες

Kάθισαν σχεδόν δίπλα-δίπλα ενώ στη μεταξύ τους θέση καθόταν ο Αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης

Ενώ δεν είχε συμπληρωθεί ένα 24ωρο από την τρίτη και τελευταία τηλεοπτική αντιπαράθεσή τους προχθές το βράδυ στο Λας Βέγκας, οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον βρέθηκαν μαζί σε φιλανθρωπικό δείπνο που διοργανώθηκε χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη, προς τιμήν του πρώην κυβερνήτη της πολιτείας Alfred E. Smith.

Πρόκειται για ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, ενώ προσφέρει στους προεδρικούς υποψηφίους ένα διάλειμμα από την ένταση του προεκλογικού αγώνα. Ωστόσο, Τραμπ και Κλίντον δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν καυστικά - βιτριολικά θα λέγαμε - σχόλια, με άφθονο σαρκασμό.  

Ο Τραμπ και η Κλίντον κάθισαν σχεδόν δίπλα-δίπλα στο δείπνο ενώ στη μεταξύ τους θέση καθόταν ο καρδινάλιος Τίμοθι Ντόλαν, Αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης. 

Ο Τραμπ μίλησε πρώτος, δοκιμάζοντας τα νεύρα των παρευρισκόμενων στο δείπνο, ενώ χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό "διεφθαρμένη" για τη Χίλαρι Κλίντον.

«Δεν ήμουν βέβαιος εάν θα παραβρισκόταν σήμερα το βράδυ η Χίλαρι γιατί πιστεύω ότι δεν της στείλατε πρόσκληση με e-mail» είπε ο Τραμπ - σαφή αναφορά στα Wikileaks και τις αποκαλύψεις για την αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την περίοδο που εκείνη ήταν υπουργός Εξωτερικών. Μάλιστα αστειεύτηκε με το ενδεχόμενο να τη στείλει στη φυλακή.

Η Κλίντον από την πλευρά της ειρωνεύτηκε τον Τραμπ για ένα σχόλιο που είχε κάνει ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του το 2002, υποστηρίζοντας ότι οι γυναίκες γίνονται λιγότερο ελκυστικές μετά τα 35, προσπαθώντας να εκτιμήσει τι βαθμό θα έβαζε στο Αγάλμα της Ελευθερίας. 

«Ο κόσμος βλέπει στο Άγαλμα της Ελευθερίας το σύμβολο της ιστορίας μας ως ένα έθνος μεταναστών. Ο Ντόναλντ βλέπει το Άγαλμα της Ελευθερίας και το βαθμολογεί με τέσσερα, ίσως και πέντε εάν χάσει τον πυρσό και το δισκίο που κρατά και αλλάξει κόμμωση» σχολίασε καυστικά η Χίλαρι Κλίντον.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε ποσό 6 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο θα διατεθεί για φιλανθρωπίες της Καθολικής Εκκλησίας που υποστηρίζουν παιδιά, ενώ σε κάποια στιγμή της εκδήλωσης ο Τραμπ δήλωσε ότι η Κλίντον "προσποιείται ότι δε μισεί τους καθολικούς."

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι αντάλλαξαν χειραψίες, πράγμα που απέφυγαν στην τηλεοπτική αντιπαράθεση της Τετάρτης.

Από την πλευρά του ο Άλφρεντ Σμιθ, που ήταν ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, περιέγραψε την ένταση εντός της αίθουσας, αλλά και στην προεκλογική εκστρατεία: "Είναι μία προεκλογική εκστρατεία για τα βιβλία της ιστορίας, αλλά και της ψυχιατρικής," τόνισε με νόημα.