Donald, is that you? Μέσα στη γλύκα ο Τραμπ φλερτάρει τις μαμάδες

Προνόμια για τις νέες αλλά και τις εργαζόμενες μητέρες ανακοίνωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών

Με τις γυναίκες και συγκεκριμένα τις μαμάδες φλερτάρει ο Ντόναλντ Τραμπ ελπίζοντας πως αυτό το κομμάτι των ψηφοφόρων θα μπορέσει να του ανοίξει την πόρτα για το Λευκό Οίκο. Η αντίπαλός του, Χίλαρι Κλίντον,έχει σαφές προβάδισμα στις γυναίκες ψηφοφόρους, λόγω του ότι είναι η πρώτη γυναίκα, υποψήφια για πρόεδρος των ΗΠΑ αλλά και για τους αγώνες της υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πενσυλβάνια, ο Τραμπ, σε ασυνήθιστα γλυκό και μειλίχιο ύφος (Donald, is that you?) ανακοίνωσε μια σειρά προνομίων για τις νέες μητέρες αλλά και τις εργαζόμενες μαμάδες.

Στην ομιλία του ο Τραμπ επισήμανε ανάγκη των εργαζόμενων μητέρων να αμείβονται σωστά. Έτσι, είπε πως ακόμη και αν ο εργοδότης δεν δίνει την έγκρισή του, το κράτος θα εξασφαλίζει στις νέες μητέρες άδεια μητρότητας έξι εβδομάδων και την καταβολή 1.200 δολαρίων ετησίως για τις μητέρες με τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Επιπλέον πρότεινε φοροαπαλλαγές και έκπτωσεις από το φόρο εισοδήματος για τις δαπάνες των οικογενειών που γίνονται για τα παιδιά.

Με 12 εβδομάδες να απομένουν μέχρι τις αμερικανικές εκλογές, ο Τραμπ έχει καταφέρει κάπως να κλείσει την ψαλίδα με τη Χίλαρι Κλίντον στις γυναίκες ψηφοφόρους.

Η Κλίντον έχει προτείνει εδώ και 12 μήνες, η άδεια μητρότητας να φθάνει τις 12 εβδομάδες και να τη δικαιούνται τόσο οι μητέρες όσο και οι πατέρες.