Χίλαρι: Είμαι καλύτερα, επιστρέφω όσο το δυνατό γρηγορότερα

Η εικόνα της Χίλαρι να βγαίνει 2 ώρες μετά την κατάρρευσή της από το διαμέρισμα της κόρης της στο Μανχάταν, αεράτη, φρέσκια και χαμογελαστή προκάλεσε ένα κύμα θεωριών συνωμοσίας...

Η Χίλαρι Κλίντον, προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών, δήλωσε ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στην προεκλογική εκστρατεία της "μέσα στις επόμενες δύο ημέρες"  μετά την κρίση πνευμονίας που υπέστη στην Κυριακή, στη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη.

Τα τηλεοπτικά πλάνα και οι φωτογραφίες με την Κλίντον να μπαίνει υποβασταζόμενη σε ένα από τα βαν της συνοδείας της, αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες σχετικά με την πραγματική κατάσταση της υγείας της, φέρνοντας στο πολιτικό προσκήνιο του ενδιαφέροντος το ζήτημα της υγείας των προεδρικών υποψηφίων. 

"Τώρα αισθάνομαι καλύτερα και προφανώς θα έπρεπε να ξεκουραστώ νωρίτερα," δήλωσε η ίδια σε χθεσινοβραδινή τηλεφωνική συνέντευξή της στο CNN, τονίζοντας ότι είχε παραβλέψει τη σύσταση της γιατρού της για ξεκούραση. “Λοιπόν θα είναι μέσα στο επόμενο διήμερο... Θέλω να το αντιμετωπίσω και να επιστρέψω στην προεκλογική εκστρατεία όσο το δυνατό γρηγορότερα,” ανέφερε για τα σχέδια της προεκλογικής της εκστρατείας.

Η 68χρονη Κλίντον δήλωσε ότι είχε παρόμοια επεισόδια με την υγεία της, άλλες δύο φορές. “Μπορώ να θυμηθώ δύο φορές. Είναι κάτι που έχει συμβεί ελάχιστες φορές στη ζωή μου. Είμαι ενήμερη γι' αυτό και μπορώ να το αντιμετωπίσω,” είπε η ίδια.

Από την πλευρά της, η προεκλογική εκστρατεία της, παραδέχτηκε ότι άργησε να γνωστοποιήσει τη διάγνωσή της με πνευμονία, μετά το περιστατικό της Κυριακής, ενώ είχε διαγνωστεί με λοίμωξη των πνευμόνων την Παρασκευή.

"Γίνεται φανερό εκ των υστέρων ότι θα μπορούσαμε να χειριστούμε την κατάσταση καλύτερα, δημοσιοποιώντας την κατάσταση της υγείας της, νωρίτερα," δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κλίντον Μπράιαν Φάλον στο MSNBC.

Τόσο η Κλίντον, όσο και ο 70χρονος Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, δηλώνουν την πρόθεσή τους να δημοσιοποιήσουν περισσότερα για την κατάσταση της υγείας τους τις επόμενες ημέρες. Οι προεκλογικές εκστρατείες των δύο προεδρικών υποψηφίων βρίσκονται στην τελική ευθεία, με δεδομένη τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, στις 8 Νοεμβρίου.