Σκληρή μάχη Κλίντον-Τραμπ: Μειώνεται το προβάδισμα της Χίλαρι

Η Φλόριντα και το Οχάιο δε θεωρούνται πλέον ότι θα δώσουν ποσοστό νίκης στην υποψήφια των Δημοκρατικών

Σκληρή μάχη μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ προμηνύει δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters, η οποία συνδυάζει τις δημοσκοπήσεις με μία ανάλυση υπό διαφορετικά εκλογικά σενάρια.

Σύμφωνα με την έρευνα, μια σειρά αμερικανικών πολιτειών όπως η Φλόριντα και το Οχάιο δε θεωρούνται πλέον ότι θα δώσουν ποσοστό νίκης στη Χίλαρι Κλίντον, και μολονότι η υποψήφια των Δημοκρατικών φαίνεται να έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές, εάν αυτές πραγματοποιούνταν σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει το ίδιο ποσοστό υποστήριξης που λαμβάνει η προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών, σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες.

Η Κλίντον έχει σήμερα ποσοστό εκλογικής νίκης στο 83%, με ένα μέσο ποσοστό 47 ψήφων στο Κολέγιο των Επιτρόπων, το εκλογικό όργανο που εκλέγει τον πρόεδρο. Στα τέλη Αυγούστου, το ίδιο προεκλογικό πρόγραμμα δημοσκοπήσεων έδινε ποσοστό εκλογικής νίκης 95% στην Κλίντον, με μέσο όρο 108 ψήφων στο Κολέγιο των Επιτρόπων.

Ξεχωριστές δημοσκοπήσεις (Reuters/Ipsos) δείχνουν ότι το προβάδισμα των οκτώ ποσοστιαίων μονάδων που είχε η Κλίντον έναντι του Τραμπ, έχει χαθεί από την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και μετά.