Τραμπ: Αν η Χίλαρι πυροβολούσε κάποιον δεν θα την έπιαναν

Κατά μέτωπον επίθεση στη συνυποψήφια του

Απτόητος συνεχίζει τις ακραίες επιθέσεις κατά της Χίλαρι Κλίντον ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης υπό τις επευφημίες χιλιάδων υποστηρικτών του, στην Πενσακόλα, στη Φλόριντα, ο Τραμπ δήλωσε δήλωσε ότι η Χίλαρι Κλίντον θα μπορούσε να πυροβολήσει κάποιον μέσα στο γήπεδο όπου μιλούσε, με 20.000 κόσμο να τη βλέπει, και δεν θα αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα από τη δικαιοσύνη.

Τον Ιανουάριο είχε προκαλέσει σάλο όταν είχε δηλώσει από την Άιοβα πως η κ. Κλίντον θα μπορούσε να πυροβολήσει κάποιον μέρα μεσημέρι στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης και να μη χάσει ούτε έναν ψηφοφόρο.

«Επειδή είναι τόσο προστατευμένη, θα μπορούσε να μπει περπατώντας μέσα σε αυτό το γήπεδο αυτή τη στιγμή, να πυροβολήσει κάποιον κατάστηθα, με 20.000 ανθρώπους να την βλέπουν – και δεν θα αντιμετώπιζε ποινική δίωξη, ΟΚ;», είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Φλόριντα. «Αυτό συμβαίνει στη χώρα μας. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έβλεπα τη μέρα που θα συνέβαινε αυτό στη χώρα μας», συμπλήρωσε ο μεγιστάνας των ακινήτων.

Ο 70χρονος Τραμπ, νέος στην πολιτική, επιμένει να υποστηρίζει ότι η Κλίντον, πρώην Πρώτη Κυρία, πρώην γερουσιαστής και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, επωφελείται από το «διαπλεκόμενο» πολιτικό σύστημα. Έχει καταγγείλει επανειλημμένα την απόφαση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) να μην ασκήσει δίωξη στην Χίλαρι Κλίντον για τον τρόπο που χειριζόταν απόρρητες πληροφορίες όταν ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, όταν χρησιμοποιούσε έναν ιδιωτικό εξυπηρετητή στο σπίτι της για να στέλνει και να λαμβάνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.