Ρόμνεϊ: Οι ψηφοφόροι του Ομπάμα είναι θύματα

Ένα βίντεο, τραβηγμένο με κρυφή κάμερα, καίει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, Μιτ Ρόμνεϊ. Ο Ρόμνεϊ φαίνεται στο βίντεο να λέει ότι οι ψηφοφόροι του Ομπάμα “διέπονται από τη νοοτροπία του θύματος”.

Η ημερομηνία που καταγράφηκε το γεγονός δεν καθορίζεται στο βίντεο και το μόνο πρόσωπο που μπορεί κανείς να αναγνωρίσει στην εικόνα είναι του Μιτ Ρόμνεϊ, καθώς η υπόλοιπή σκηνή είναι θολή. O Ρόμνεϊ παραδέχτηκε ότι έκανε τα σχόλια.

“Υπάρχει το 47% που είναι μαζί του, (σ.σ. με τον Ομπάμα) οι οποίοι εξαρτώνται από την κυβέρνηση, που πιστεύουν ότι είναι θύματα, που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να φροντίζει γι 'αυτούς” ακούγεται να λέει ο Ρόμνεϊ. “Η δουλειά μου είναι να μην ανησυχείτε για αυτούς τους ανθρώπους. Ποτέ δεν θα με πείσουν, θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τη ζωή τους. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πείσετε το 5% με 10% στο κέντρο που είναι ανεξάρτητοι”, είπε επίσης ο υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία σε ένα ακροατήριο που αποτελείτο από χορηγούς της εκστρατείας του.

Βεβαίως το στρατόπεδο των Δημοκρατικών άδραξε αμέσως την ευκαρία. “Είναι δύσκολο να είναι ως πρόεδρος χρήσιμος για όλους τους Αμερικανούς, όταν υποτιμητικά διαγραφεί το μισό έθνος” ανέφερε σε δήλωση του οι Τζιμ Μεσίνα, διευθυντής της εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα.

Και σαν αυτό το... Ρόμνεϊ-γκειτ να μην ήταν αρκετό, η Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή επίσης διένειμε χωριστά ένα άλλο κομμάτι από το βίντεο στο οποίο ο Ρόμνεϊ αστειεύεται ότι θα πήγαινε καλύτερα στις εκλογές, αν ήταν Λατίνος. “Αν είχα γεννηθεί από γονείς μεξικανούς, θα είχα μια μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσω”, δηλώνει ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.