Πήρε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ο Ντόναλντ Τραμπ

Εξασφάλισε τους εκλέκτορες που χρειαζόταν και τώρα διεκδικεί επισήμως - απέναντι στην Χίλαρι Κλίντον - τον Λευκό Οίκο.

Δεκατρείς μήνες μετά την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας για τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων, ο Ντόναλντ Τραμπ επέτυχε χθες το στόχο του και είναι πλέον ο προεδρικός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Το χρίσμα θα δοθεί την Πέμπτη, την τελευταία ημέρα του τετραήμερου συνεδρίου.

Παρά τα διάφορα... παρατράγουδα, ο Τραμπ εξασφάλισε επίσημα πλέον το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο, στο συνέδριο του κόμματος στην πόλη Κλίβελαντ του Οχάιο χθες, συμπληρώνοντας τον αναγκαίο αριθμό εκλεκτόρων του κόμματος.

Διαβάστε σχετικά: Άσχημα ξεκίνησε το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, όπου εκλέγεται ο Τραμπ

Ο ίδιος, μετά την ανακοίνωση της νίκης του, εμφανίστηκε συγκινημένος σε βίντεο στέλνοντας στους υποστηρικτές του ένα μεγάλο ευχαριστώ, λέγοντας ότι δεν θα το ξεχάσει ποτε. 

Επίσης, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Τραμπ έγραψε: "Τι μεγάλη τιμή να είμαι υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ. Θα δουλέψω σκληρά και δεν θα σας απογοητεύσω ποτέ!". 

 

 

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος ξεπέρασε όλα τα εσωκομματικά και εξωσωματικά εμπόδια και αντιπάλους και είναι πλέον και επίσημα ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Τώρα καλείται ν' αποδείξει επί τη βάσει πολιτικού ρεαλισμού, το πόσο “προεδρικός” μπορεί να γίνει προκειμένου να βρεθεί κοντά στις θέσεις του ηγετικού πυρήνα των Ρεπουμπλικάνων. 

Ο Τραμπ χρειαζόταν την στήριξη 1237 εκλεκτόρων, αριθμό που εξασφάλισε, μόλις ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία για την πολιτεία της Νέας Υόρκης, έδρας του Τραμπ. 

Η ονομαστική ψηφοφορία ξεκίνησε ανά πολιτεία αλφαβητικά, με πρώτη την Αλαμπάμα, και συνεχίστηκε μετά τη Νέα Υόρκη. Πριν τη λήξη των εργασιών της ημέρας τέθηκε επίσημα στο ψηφοδέλτιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δια βοής το όνομα του Μάικ Πένς, 57, κυβερνήτη της Ιντιάνα, τον οποίο έχει προτείνει ο Τραμπ ως αντιπρόεδρο.

Ο Τραμπ, 70, επενδυτής σε ακίνητα και πρώην ρεάλιτι σταρ στην τηλεόραση ο οποίος δεν έχει υπηρετήσει ποτέ σε δημόσιο αξίωμα, έπεται της Χίλαρι Κλίντον, 68, υποψήφιας των Δημοκρατικών, σε πολλές δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, ο Τραμπ έχει μειώσει τη διαφορά μεταξύ τους κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, από 15 την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters και δημοσιεύθηκε χθες.

Η Κλίντον θα παρευρεθεί στην διαδικασία χρίσματος του κόμματός της στο συνέδριο των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια, την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε την στιγμή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων από τον γιο του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.