Τρεις αστυνομικοί νεκροί από πυρά ενόπλου στη Λουιζιάνα

Ο δήμαρχος της πόλης Μπατόν Ρουζ επιβεβαίωσε τη δυσάρεστη είδηση

Ένοπλος πυροβόλησε κατά αστυνομικών στην πόλη Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα, όπου πρόσφατα ένας αφροαμερικανός έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο δράστης τραυμάτισε τρεις αστυνομικούς, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Αργότερα, ο δήμαρχος της πόλης ανακοίνωσε πως και οι τρεις είναι νεκροί, μιλώντας στο NBC. Ο σερίφης της πόλης επιβεβαίωσε τους τρεις θανάτους, και ανέφερε ότι τρεις ακόμη έχουν τραυματιστεί. Από τους τρεις τραυματίες, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται, ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και ανήρτησε το τηλεοπτικό δίκτυο WAFB9 διακρίνονται αστυνομικοί να φθάνουν στην περιοχή του συμβάντος, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί.

#BatonRouge: Hail of gunfire heard on camera, cops seen driving toward scene. 2 officers dead, multiple shot. pic.twitter.com/75Rl6C0NFY

— Errol Barnett (@errolbarnett) July 17, 2016

Kατά τη διάρκεια του περιστατικού σκοτώθηκε ένας ύποπτος, που πιστεύεται ότι είναι ο μοναδικός που ενεπλάκη στην επίθεση, ανακοίνωσαν οι αρχές σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν.

«Πιστεύουμε ότι το πρόσωπο που σκότωσε κι άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών μας, αυτό το πρόσωπο πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επί τόπου» δήλωσε ο αρχηγός της πολιτειακής αστυνομίας της Λουιζιάνας, Μάικ Έντμονσον. «Δεν είμαστε αντιμέτωποι με το σενάριο ενός ενόπλου που κυκλοφορεί ελεύθερος στο Μπατόν Ρουζ» επισήμανε ο διοικητής της αστυνομίας. Ο ίδιος ωστόσο δεν έδωσε καμία εξήγησε σχετικά με τα κίνητρα του δράστη.

Οι ακριβείς συνθήκες που ξέσπασαν οι πυροβολισμοί δεν έχουν διευκρινιστεί, όμως φαίνεται πως οι δυνάμεις επιβολής της τάξης επενέβησαν έπειτα από ένα περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ πολλών προσώπων.

Το επεισόδιο αυτό έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά το περιστατικό στο Ντάλας, όπου ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε πέντε αστυνομικούς και τραυμάτισε ακόμα εννέα.

Υπενθυμίζεται ότι στην πόλη Μπατόν Ρουζ πριν από δέκα μέρες ο 37χρονος αφροαμερικανός Άλτον Στέρλινγκ έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς αστυνομικών σε πάρκινγκ καταστήματος, όπου πουλούσε CD.