Κωνσταντινούπολη: Ρωσός, Ουζμπέκος και Κιργίσιος οι τρεις καμικάζι

Ταυτοποιήθηκαν οι τρεις βομβιστές αυτοκτονίας - Η αστυνομία συνέλαβε 13 άτομα, εκ των οποίων τρία είναι πολίτες ξένων χωρών.

Ταυτοποιήθηκαν από τις Τουρκικές αρχές οι τρεις βομβιστές αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης από την οποία έχασαν τη ζωή τους 43 άνθρωποι. 

"Ένας υπήκοος της Ρωσίας, ένας του Ουζμπεκιστάν και ένας του Κιργιστάν ήταν οι τρεις καμικάζι", δήλωσε σήμερα Τούρκος αξιωματούχος.

Χωρίς να έχει ανακοινωθεί επισήμως, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε ότι ένας από τους δράστες ήταν ο Τσετσένος Οσμάν Βαντίμοφ, ο οποίος είχε ρωσική ιθαγένεια και είχε έλθει στην Τουρκία από το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα της Συρίας.

Συνολικά 43 άτομα εκ των οποίων οι 19 πολίτες ξένων χωρών, σκοτώθηκαν κατά την προχτεσινή επίθεση και υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς άλλα 94 άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομείο της πόλης. 

Νωρίτερα, η Hurriyet δημοσίευσε τις φωτογραφίες δύο εκ των τριών δραστών. Οι δύο καμικάζι φορούν μπουφάν, εν μέσω καλοκαιριού, γεγονός που όμως δεν τράβηξε την προσοχή των ανδρών ασφαλείας του αεροδρομίου.

Εχθες, το τουρκικό πρακτορείο Dogan είχε αποκαλύψει ότι  η αυτοψία στις διαμελισμένες σορούς των βομβιστών δείχνει ότι είναι ξένοι υπήκοοι ενώ σύμφωνα με τη Χουριέτ οι αρχές έκαναν έφοδο στα σπίτια δύο ατόμων που αναγνωρίστηκαν ως βομβιστές και κατάσχεσαν έγγραφα και ψηφιακό υλικό. 

Παράλληλα, σε εφόδους που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη σε σχέση με την επίθεση της Τρίτης, η αστυνομία συνέλαβε 13 άτομα, εκ των οποίων τρία είναι πολίτες ξένων χωρών.