Τζον Όλιβερ: Μήνυμα από την -ηλίθια- εκπομπή του για τα θύματα του Ορλάντο

"Είναι πολύ δύσκολο το να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις στον απόηχο ενός τέτοιου γεγονότος"

Ο Τζον Όλιβερ στην έναρξη της εκπομπής του, Last Week Tonight, αναφέρθηκε στα θύματα του μακελειού του Ορλάντο.

Ο Βρετανός κωμικός και παρουσιαστής είπε φανερά συγκινημένος:

"Είμαι σίγουρος πως έχετε μάθει μέχρι τώρα πως τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έναν ένοπλο άντρα σε ένα gay club σε μια επίθεση που περιγράφηκε ως τρομοκρατική. Κοιτάξτε, είναι ακόμα νωρίς και το ρεπορτάζ βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτή τη στιγμή απλά πονάει. Και το χειρότερο είναι, πως αυτός ο πόνος είναι τόσο οικείος. Μόλις, τον περασμένο Νοέμβριο στο Παρίσι, οι τρομοκράτες φάνηκε πως στόχευαν τα μέρη που συμβόλιζαν ό,τι είναι υπέροχο στη Γαλλία: τον πολιτισμό της, τη μουσική της, τα εστιατόριά της"

Και συμπλήρωσε με τρεμάμενη φωνή:

"Και στο Ορλάντο, σήμερα το πρωί, ένας ένοπλος επιτέθηκε κατά τη διάρκεια μιας Latin βραδιάς σε ένα gay κλαμπ στην παγκόσμια πρωτεύουσα των θεματικών πάρκων. Και, για την ιστορία, θα αγκαλιάσω με μεγάλη μου χαρά μια Latin βραδιά σε ένα gay κλαμπ στην παγκόσμια πρωτεύουσα των θεματικών πάρκων ως το απόλυτο σύμβολο για το τι είναι πραγματικά υπέροχο όσον αφορά την Αμερική.

Είναι πολύ δύσκολο το να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις στον απόηχο ενός τέτοιου γεγονότος. Έχουμε μια κωμική εκπομπή για σας, θα ξεκινήσουμε σ' ένα λεπτό με κάτι που θα μοιάζει με ενοχλητικά ακατάλληλη μουσική και είμαι σίγουρος πως θα έχουμε πολλά ακόμα να πούμε για το Ορλάντο όσο θα προχωράμε, αλλά για την ώρα, σε μια μέρα που ένας ποταπός τρομοκράτης θέλει να επικεντρωθούμε στην πράξη βίας και μίσους ενός άντρα, ίσως αξίζει να δούμε αυτό το βίντεο που ανέβηκε στο Twitter. Το βίντεο δείχνει εκατοντάδες και εκατοντάδες ανθρώπους να σχηματίζουν ουρά, σήμερα το πρωί, γύρω από το τετράγωνο στη Φλόριντα, περιμένοντας να δώσουν αίμα"

Τέλος, ο Όλιβερ έκλεισε τον εναρκτήριο λόγο του τονίζοντας πως: "Κάπως έτσι σου υπενθυμίζει πως αυτοί οι ποταποί τρομοκράτες είναι κατά πολύ λιγότεροι. Και τώρα παρακαλώ, απολαύστε την ηλίθια εκπομπή μας."