Πώς… ουρούν οι ορειβάτες που βρίσκονται στο Έβερεστ;

Δύο έμπειροι αλπινιστές απαντούν στο ερώτημα

Οι Αμερικανοί, έμπειροι αλπινιστές Adrian Ballinger και Cory Richards, επέστρεψαν πρόσφατα από ένα ακόμα ανεπανάληπτο ταξίδι στο όρος Έβερεστ - το δίδυμο καταγράφει τις εμπειρίες του στο everestnofilter.com. 

Πάντως, παρά το γεγονός ότι έχουν να μοιραστούν πρωτοφανείς εμπειρίες, μια από τις συχνές ερωτήσεις που τους θέτουν αρκετοί, είναι το πώς κάνουν την ανάγκη τους όταν βρίσκονται σε αντίξοες και απάνθρωπες συνθήκες, στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου. Πώς δηλαδή ουρούν και ανακουφίζονται σωματικά; Το Business Insider έθεσε ξανά την ερώτηση και ιδού πως απάντησαν οι δυο άντρες:

"Τις περισσότερες φορές κάνει απίστευτο κρύο για να βγεις έξω από τη σκηνή σου ή το sleeping bag, οπότε χρησιμοποιούμε εύκαμπτα μπουκάλια μέσα στα οποία ουρούμε και αργότερα τα πετάμε", λέει ο Adrian όσο για τα... στέρεα απόβλητα την απάντηση τη δίνει ο φίλος του Cory: "Έχει πλάκα. Χρησιμοποιούμε βιοαποδομήσιμες τσάντες. Αυτές είναι αρκετά μεγάλες, όταν τις χρησιμοποιήσουμε, τις δένουμε καλά και τις βάζουμε μέσα σε άλλες τσάντες τις οποίες τις κουβαλάμε κατά την κατάβαση...".