Τα εισιτήρια για την κηδεία του Μοχάμεντ Άλι εξαντλήθηκαν μέσα σε μια ώρα

Ορισμένοι φανατικοί θαυμαστές του Άλι περίμεναν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ουρές για να εξασφαλίσουν τα εισιτήρια

Η κηδεία του Μοχάμεντ Άλι θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρά του το Λούισβιλ, στο Κεντάκι, την Παρασκευή, και η πόλη έχει αρχίσει τις ετοιμασίες για να πει τον τελευταίο αντίο στον θρυλικό πυγμάχο.

Δεκαπέντε χιλιάδες δωρεάν εισιτήρια για την κηδεία διανεμήθηκαν σε μόλις μία ώρα το πρωί της Τετάρτης. Ορισμένοι φανατικοί θαυμαστές του Άλι περίμεναν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ουρές για να εξασφαλίσουν τα εισιτήρια, τα οποία δίνονταν τέσσερα ανά άτομο.

Ωστόσο, μερικοί πήραν τα εισιτήρια και άρχισαν να τα πωλούν στο ίντερνετ παράνομα.

"Προσωπικά αισθάνομαι αηδιασμένος και έχω εκπλαγεί που κάποιοι προσπαθούν να επωφεληθούν από την κηδεία του Μοχάμεντ Άλι" δήλωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας του Άλι, Μπομπ Γκούνελ.

Και συνέχισε: "Ελπίζω ότι όσοι αγοράσουν τα εισιτήρια ή προσπαθούν να αγοράσουν εισιτήρια να σταματήσουν τις προσπάθειες αυτές. Ο Μοχάμεντ Άλι θα ήθελε να είναι ελεύθερη εκδήλωση, ένα γεγονός ανοιχτό σε όλους."

"O Μοχάμεντ Άλι ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος, όχι μόνο ως αθλητής, αλλά και ως ανθρωπιστής", δήλωσε η βοήθός εισαγγελέα στην κομητεία Τζέφερσον, Τζέσικα Μουρ.

Και συμπλήρωσε: "Ήταν πρωταθλητής του λαού και εμείς που είμαστε από το Λούισβιλ αισθανόμαστε σαν οικογένεια του."

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο KFC-Yum Center του Λούισβιλ.

Πριν από την κηδεία της Παρασκευής, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί μία κλειστή τελετή στην οποία παραστούν μόνο μέλη της οικογένειας και κοντινοί του φίλοι.