“Έφαγε” 10 χρόνια γιατί έβγαλε τη Σ. Γιόχανσον γυμνή

10 χρόνια κάθειρξη στον χάκερ που παραβίασε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις σταρ του Χόλιγουντ στο ίντερνετ.

Αμερικανός δικαστής καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών τον χάκερ που είχε εισχωρήσει στις διευθύνσεις e-mail σταρ του Χόλιγουντ, ανάμεσά τους η Σκάρλετ Γιόχανσον, τις γυμνές φωτογραφίες της οποίας ανήρτησε στη συνέχεια στο ίντερνετ.

Ο Κρίστοφερ Τσάνεϊ, 36 ετών, καταδικάσθηκε επίσης στην καταβολή αποζημίωσης ύψους 76.000 δολαρίων στις Σκάρλετ Γιόχανσον, Κριστίνα Αγκιλέρα και Ρενέ Ολσταντ, οι οποίες περιλαμβάνονται στις δεκάδες πρόσωπα των οποίων παραβιάσθηκαν οι διευθύνσεις.

Παράνομες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις επέτρεψαν στον Κρίστοφερ Τσάνεϊ να αποκτήσει πρόσβαση στις διευθύνσεις των 50 περίπου θυμάτων του και να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες «πολύ προσωπικού χαρακτήρα», σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για την πρόσβαση σε δεκάδες προσωπικές φωτογραφίες, τις οποίες στην συνέχεια ανήρτησε στο ίντερνετ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, όπου όλος ο κόσμος μπορούσε να δει. Αυτό η υπόθεση υπενθυμίζει ότι η εγκληματικότητα στο ίντερνετ είναι μία πραγματική απειλή για όλους τους Αμερικανούς. “Όλοι πρέπει να προσέχουν τις προσωπικές πληροφορίες που διοχετεύονται στο διαδίκτυο”, πρόσθεσε η κατηγορούσα αρχή.

Ο Κρίστοφερ Τσάνεϊ συνελήφθη τον Οκτώβριο 2011 από το FBI έπειτα από έρευνα 11 μηνών. Είχε παραβιάσει τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων των 50 ηθοποιών και τραγουδιστριών, όπως η Μίλα Κούνις, η Κριστίνα Αγκιλέρα και η Σκάρλετ Γιόχανσον.