“Μη στρέψεις ποτέ την πλάτη σου στο μικρό Άνταμ”

Σπιθαμή προς σπιθαμή χτενίζει η αστυνομία το σπίτι του δολοφόνου του Κονέκτικατ, Άνταμ Λανζα, στην προσπάθεια να βρει έστω και ένα στοιχείο που να δείχνει τι τελικά οδήγησε τον 20χρονο στο αποτρόπαιο έγκλημά του. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν μέσα από τον σχεδόν κατεστραμμένο υπολογιστή του δράστη e-mail που έστειλε και ιστοσελίδες τις οποίες ίσως επισκέφτηκε, που ίσως ρίξουν φως στην υπόθεση.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες του μπέιμπι-σίτερ που πρόσεχε τον Λάνζα όταν εκείνος ήταν 9 ετών. “Μην αφήσεις από τα μάτια σου τον Άνταμ και μην του στρέψεις την πλάτη ούτε καν στην τουαλέτα” είχε προειδοποιήσει η Νάνσι Λάνζα τον μπέιμπι-σίτερ Ράιαν Κραφτ σύμφωνα με όσα λέει ο ίδιος στο CBS. Ο Κραφτ περιγράφει τον Άνταμ ως ήσυχο, εσωστρεφές και ιδιαίτερα έξυπνο παιδί, που “μερικές φορές ήταν σαν να ζούσε σε ένα δικό του κόσμο”. Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, ο 20χρονος Άνταμ έπασχε από μια σπάνια ασθένεια εξαιτίας της οποίας δεν μπορούσε να νιώσει σωματικά πόνο.

Γνωστοί και φίλοι της οικογένειας Λάνζα πάντως ψελλίζουν ότι ήταν η μητέρα του που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να οπλίσει το χέρι του γιου της. Η Νάνσι Λάνζα περιγράφεται, ως άτομο “εθισμένο στα όπλα, τη σκοποβολή και την τελειότητα”. Οι γονείς του Άνταμ χώρισαν πριν από τρία χρόνια ενώ σύμφωνα με το CNN, ο πατέρας του κατέβαλε φέτος διατροφή ύψους 289.800 δολαρίων για να πληρωθούν τα έξοδα για τα δίδακτρα των παιδιών.

Παρ' όλες τις -έστω και λανθάνουσες- ενδείξεις, η Νάνσι Λάνζα διατηρούσε μεγάλη συλλογή όπλων στο σπίτι της.