Πρόταση- γέφυρα από τον Ομπάμα για το δημοσιονομικό γκρεμό

Μια πρόταση προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να αποφευχθεί ο δημοσιονομικός γκρεμός στο χείλος του οποίου βρίσκονται οι ΗΠΑ, κατέθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα στον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε προς το Μπένερ, υψηλότερη φορολογία σε όσους κερδίζουν πάνω από 400.000 δολάρια το χρόνο, με στόχο να αυξηθούν τα έσοδα κατά 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια

Σε αντάλλαγμα, δήλωσε διατεθειμένος να συμφωνήσει σε μειώσεις δαπανών 1,22 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και από τα κοινωνικά προγράμματα.

“Θεωρούμε ότι αυτή είναι μια καλή προσφορά που δείχνει ότι έχουμε πλησιάσει κοντά με τους Ρεπουμπλικάνους καθώς είμαστε στα μισά του δρόμου για τις δαπάνες και στα μισά του δρόμου για τα έσοδα”, είπε κυβερνητική πηγή κοντά στις διμερείς συνομιλίες.

Συνεργάτης του κ. Μπένερ ότι η προσφορά δεν είναι ισορροπημένη αλλά κινείται σε μια θετική κατεύθυνση. “Οποιαδήποτε κίνηση μακριά από το παρελθόν είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά μια πρόταση που περιλαμβάνει 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα και μόνο 930 δισεκατομμύρια σε περικοπές δαπανών, δεν μπορεί να θεωρηθεί ισορροπημένη”, δήλωσε ο Μπρένταν Μπακ, εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

“Ελπίζουμε να συνεχίσουμε τις συζητήσεις με τον πρόεδρο για να καταλήξουμε σε συμφωνία που θα είναι πραγματικά ισορροπημένη και θα λύσει το πρόβλημα των δαπανών”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...