Πυροβολισμοί και νεκροί στο πανεπιστήμιο UCLA στο Λος Άντζελες

Ένοπλος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας ένα άτομο, προτού αυτοκτονήσει

Πανικός επικράτησε στο πανεπιστήμιο UCLA του Λος Άντζελες όταν ένοπλος άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο προτού αυτοκτονήσει, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Και οι δύο νεκροί είναι άνδρες, όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές. Σύμφωνα με μαρτυρία φοιτήτριας, ο δράστης είναι ένας λευκός άντρας, με 1.80 ύψος και μαυροντυμένος. Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει το όπλο του εγκλήματος, και πιθανόν ένα σημείωμα αυτοκτονίας.

Οι πυροβολισμοί προκάλεσαν την άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας, και για πολλή ώρα δεν ήταν σαφές αν ο δράστης βρισκόταν ακόμα στους χώρους του UCLA και αν συνέχιζε να αποτελεί κίνδυνο για τους φοιτητές και το καθηγητικό προσωπικό.

“Ήμουν στο κτίριο Μπέλτερ για να δώσω μάθημα και κατεβαίνοντας τη σκάλα είδα αστυνομικούς που έμοιαζαν των ειδικών δυνάμεων να φωνάζουν σε όλους να εκκενώσουν το κτίριο άμεσα”, δήλωσε ο φοιτητής Bahjat Alirani στο Reuters.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος ενεργός κίνδυνος στους χώρους του UCLA, ενός από τα πιο γνωστά αμερικανικά πανεπιστήμια, και η κατάσταση συναγερμού έχει αρθεί. Τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά από αύριο, Πέμπτη.