Τα σαγόνια του καρχαρία σκόρπισαν τον τρόμο σε Φλόριντα και Καλιφόρνια

Ανάμεσα στους τραυματίες και ένας 13χρονος

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επιθέσεις καρχαριών αυτό το Σαββατοκύριακο στην Φλόριντα και την Καλιφόρνια, όπου οι Αμερικανοί γιόρτασαν μαζικά στις παραλίες την Ημέρα Εθνικής Μνήμης.

Χθες Κυριακή, ένας 13χρονος τραυματίστηκε στο δεξί του πόδι στο Νέπτιουν της Φλόριντας, ανατολικά του Τζάκσονβιλ, όταν στο αγόρι επιτέθηκε ένας καρχαρίας άνω του 1,5 μέτρου. Σε βίντεο από κάμερα κινητού τηλεφώνου το οποίο πρόβαλε η εκπομπή του αμερικανικού δικτύου NBC "Today" φαίνεται η άμμος να έχει γεμίσει με αίμα καθώς το παιδί δέχεται τις πρώτες βοήθειες.

Επίσης, μία γυναίκα στο Νιούπορτ της Καλιφόρνιας δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε στον κορμό και τα χέρια. Η παραλία Κορόνα Ντελ Μαρ, στο Νιούπορτ Μπιτς, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, παραμένει κλειστή, όπως επίσης και γειτονικές παραλίες.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλές αμφιβολίες ότι αυτά τα περιστατικά πρέπει να θεωρηθούν ως απρόκλητες επιθέσεις καρχαριών» επισήμανε ο Τζορτζ Μπέρτζες, ένας ειδικός στους καρχαρίες στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντας.

«Αυτά είναι απόλυτα προβλέψιμα γεγονότα, όπως μπορείς να προβλέψεις τους πνιγμούς και τα τροχαία στο πλαίσιο ενός Σαββατοκύριακου αργίας».

Οι επιθέσεις με καρχαρίες το 2016 αναμένεται να σπάσουν κάθε ρεκόρ, σύμφωνα με τον Μπέρτζες. Η αύξηση των περιστατικών οφείλεται στο γεγονός ότι οι πληθυσμοί των καρχαριών σταδιακά αυξάνονται από τα ιστορικά χαμηλά τη δεκαετία του 1990, αλλά και στην αύξηση του πληθυσμού της Γης και την άνοδο της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνθρωποι να πηγαίνουν να κολυμπήσουν.