EgyptAir: Ποιοι μιλούν για τρομοκρατία και ποιοι είναι επιφυλακτικοί

"Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προσδιοριστούν τα αίτια της συντριβής"

Την ώρα που Ρωσία και Ισραήλ κάνουν λόγο για τρομοκρατική ενέργεια, ο Λευκός Οίκος δήλωσε απόψε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προσδιοριστούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της EgyptAir στη Μεσόγειο,  καθώς οι έρευνες για το θέμα αυτό συνεχίζονται.

"Είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε οριστικά τι μπορεί να προκάλεσε αυτήν την καταστροφή", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ. "Η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Και οι ερευνητές θα εξετάσουν όλους τους πιθανούς παράγοντες που θα μπορούσαν να έχουν συμβάλει στη συντριβή", πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα και ο  ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κέρι - από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες - δήλωσε ότι δεν έχει πληροφορίες, ούτε θέλει να κάνει εικασίες για τα αίτια του δυστυχήματος της EgyptAir. 

Η Ουάσινγκτον εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και προσφέρθηκε να παράσχει βοήθεια στις χώρες που ερευνούν την υπόθεση.

Το Airbus A320 της EgyptAir που εκτελούσε την πτήση από το Παρίσι για το Κάιρο με 66 επιβαίνοντες, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ σήμερα τα ξημερώματα, νότια της Κρήτης.