Να αυξηθούν οι φόροι των πλούσιων ζητά ο… δισεκατομμυριούχος Τραμπ

Λιγότερους φόρους για τη μεσαία τάξη και τις επιχειρήσεις και περισσότερους για τους πιο εύπορους υποστηρίζει ο αμφιλεγόμενος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος

Οι φόροι για τους πλούσιους πρέπει να αυξηθούν, υποστήριξε ο (δισεκατομμυριούχος) πιθανότερος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας στην εκπομπή Meet The Press του δικτύου NBC.

“Για τους πλούσιους νομίζω ειλικρινά πως θα αυξηθούν [οι φόροι] και ξέρετε κάτι; Πραγματικά θα έπρεπε να αυξηθούν”, είπε ο Τραμπ, και σημείωσε πως θεωρεί το σχέδιό του για τη φορολογία, που προβλέπει μείωση των φόρων για τη μεσαία τάξη και τις επιχειρήσεις και αύξηση των φόρων για τους πιο εύπορους, διαπραγματευτικό “πάτημα” που μπορεί όμως να αλλάξει κατά τη διαδικασία της συζήτησης στο Κογκρέσο.

Πάντως, σημείωσε πως “όταν έρθει η ώρα των διαπραγματεύσεων, με ενδιαφέρουν λιγότερο οι πλούσιοι από τη μεσαία τάξη”.

Ο Τραμπ ανέφερε ακόμα στη συνέντευξή ότι τάσσεται υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού. “Δεν ξέρω πώς ζει κανείς με 7,25 δολάρια την ώρα”, δήλωσε, προσθέτοντας ωστόσο πως θα προτιμούσε να αφήσει την κάθε πολιτεία να αποφασίσει για το θέμα αυτό από μόνη της.