Σούπερ Τρίτη για Τραμπ – Χίλαρι στη Νέα Υόρκη

Οι δύο υποψήφιοι θεωρούνται τα φαβορί Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών σε αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση

Για την πολιτεία της Νέα Υόρκης - μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο - μονομαχούν σήμερα οι υποψήφιοι Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, με την Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ να θεωρούνται αντίστοιχα τα αδιαφιλονίκητα φαβορί.

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι η σημαντικότερη σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εκλεκτόρων, έως τις προκριματικές που θα διεξαχθούν στην Καλιφόρνια τον Ιούνιο. Από την πλευρά των Δημοκρατικών διακυβεύονται 291 εκλέκτορες και 95 για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Στην τελευταία ομιλία της, η Κλίντον τόνισε τις διαφορές μεταξύ του δικού της προγράμματος και των αντιπάλων της, λέγοντας πως «ούτε ο Τεντ Κρουζ ούτε ο Ντόναλντ Τραμπ μπορούν να απευθυνθούν στους σκληρά εργαζόμενους πολίτες της Νέας Υόρκης».

Ο αντίπαλος της, Μπέρνι Σάντερς, κατηγόρησε την Κλίντον για τον τρόπο που χρηματοδοτεί την προεκλογική της καμπάνια, καταλογίζοντάς της ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Wall Street.

Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με σκληρά λόγια για τον αντίπαλό του Τεντ Κρουζ, τονίζοντας ότι δεν κατάφερε να πάρει ούτε το 50% στη γενέτειρα του. 

Ο Τραμπ κινδυνεύει να χάσει το χρίσμα α)από τις κινήσεις του Τεντ Κρουζ, αλλά και β) μιας καλά οργανωμένης πολιτικής εκστρατείας κατά της υποψηφιότητάς του, με δεδομένη την αντίθεση που εκφράζουν στην υποψηφιότητά του, τα ηγετικά στελέχη του κόμματος.

Επίσης, αν και θεωρείται φαβορί, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος δε γίνεται αποδεκτός σε μεγάλο ποσοστό από τις γυναίκες. Γιαυτό, τις τελευταίες ημέρες, ο Τραμπ προσπαθεί να υιοθετήσει μια πιο ευέλικτη θέση σε ζητήματα που αφορούν στις γυναίκες. Έτσι, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN φιλοξένησε ομαδική συνέντευξη με τον ίδιο, τη γυναίκα του, Μελάνια, την κόρη του, Ιβάνκα, αλλά και τους γιους του, Έρικ και Ντόναλντ Τζούνιορ, με στόχο να προβάλλει μια πιο προσωπική πλευρά του αμφιλεγόμενου υποψήφιου μεγιστάνα.