Συντετριμμένος ο Ομπάμα απ’ το μακελειό στο Κονέκτικατ

Με δάκρυα στα μάτια και εμφανή τη θλίψη του για την τραγωδία, που εξελίχθηκε την Παρασκευή σε σχολείο του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ, εμφανίστηκε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

“Δεν υπάρχει ούτε ένας γονιός στις ΗΠΑ, που να μη νιώθει την ίδια θλίψη, που νιώθω και εγώ”, δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε για το συμβάν και πρόσθεσε: “Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες για τους γονείς, τους παππούδες, τα αδέλφια αυτών των μικρών παιδιών και τις οικογένειες, που έχασαν ενήλικες”.

Όπως έγινε γνωστό, ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στο Λευκό Οίκο, στα δημόσια και στρατιωτικά κτίρια ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα των πυροβολισμών, τα οποία τόνισε ότι ήταν κυρίως μεταξύ 5-10 ετών.

Ο ίδιος στηλίτευσε το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί αρκετά τέτοια περιστατικά τα τελευταία χρόνια. “Πρέπει να ενωθούμε και να αναλάβουμε μια ουσιαστική δράση, ώστε να σταματήσουμε τέτοια περιστατικά ανεξάρτητα από την πολιτική”.

Τέλος, όπως είπε, θα αγκαλιάσει πιο σφιχτά απόψε τα παιδιά του και κατέληξε λέγοντας: "Όπως λέει και η αγία γραφή, ας επουλωθούν οι ραγισμένες καρδιές και ας κλείσουν τα τραύματά τους".