Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ κρύβει το επίθετο του και ποιο είναι το αληθινό;

Το γενεαλογικό δέντρο του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών είναι κάτι που το επιτελείο του προσπαθεί να κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό

Η πληροφορία που διέρρευσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, στην πραγματικότητα δεν λέγεται Τραμπ, είναι ένα μυστικό που το επιτελείο του προσπαθούσε να κρατήσει επτασφράγιστο.

Γιατί όμως; Και ποιο είναι το αληθινό επίθετο του Τραμπ;

Σύμφωνα με την βιογράφο του 69χρονου δισεκατομμυριούχου υποψηφίου, το αρχικό επώνυμο της οικογένειας Τραμπ ήταν «Ντραμπφ». Στο βιβλίο της «The Trumps: Three Generations of Builders and a Presidential Candidate» (Οι Τραμπ: τρεις γενιές οικοδόμων και ένας προεδρικός υποψήφιος»), η Μπλερ αναφέρει ότι υπάρχουν καταγραφές για το επίθετο αυτό της οικογένειας από τα μέσα κιόλας του 16ου αιώνα, όταν η οικογένεια ζούσε στην πόλη Κάλσταντ της Γερμανίας.

Ήταν τελικά το 1885 όταν ο παππούς του Τραμπ, Φρίντριχ, πήγε στην Αμερική από το χωριό Κάλσταντ σε ηλικία 16 ετών. Εκεί ξεκίνησε μια νέα ζωή με το επίθετο Τραμπ.

Ο απόγονος μεταναστών, με τη φλογερή ρητορική κατά των προσφύγων και των μεταναστών, πιθανότατα γνωρίζει ότι το πατροπαράδοτο όνομα του, Ντραμπφ, δεν θα τον βοηθήσει και πολύ στο δρόμο προς το Λευκό Οίκο.

Ερωτηθείς σχετικά με την καταγωγή του, σε πρόσφατη συνέντευξη, ο Τραμπ έκανε ελιγμό προσπερνώντας την ερώτηση, αρκούμενος να απαντήσει «είμαι μισός Γερμανός, μισός Σουηδός, τέλος πάντων οι προγονοί μου είναι απ’ όλη την Ευρώπη».

Στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Trump, The Art of The Deal», ο ίδιος λέει πως «είμαι σουηδικής καταγωγής και οι προγονοί μου προέρχονται από το Κάρλσταντ της Σουηδίας»!

Η δημοφιλής εκπομπή This Week Tonight του παρουσιαστή Τζον Όλιβερ, έφερε το θέμα αυτό στην επιφάνεια και τον 69χρονο υποψήφιο σε άβολη θέση.

Ο παρουσιαστής ξεκίνησε την εκπομπή με μια... διαδικτυακή εκστρατεία με τίτλο #MakeDonaldDrumpfAgain (#ΚάντεΤονΝτόναλντΤραμπΠάλιΝτραμπφ).

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα πιο ταιριαστό επώνυμο από το Τραμπ προκειμένου να κάνεις όνομα και καριέρα στις επιχειρήσεις», λέει με τη σειρά της η Μπλερ, καταλήγοντας με νόημα πως «είναι άγνωστο το κατά πόσο ο Ντόναλντ θα είχε την ίδια επιτυχία αν είχε διατηρήσει το αυθεντικό του επώνυμο» σχολίασε καυστικά ο παρουσιαστής.