Πάπας Φραγκίσκος: Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι Χριστιανός

Τον κατηγόρησε για τις ακραίες απόψεις που εκφράζει για το προσφυγικό

Ο Ντόναλντ Τραμπ "δεν είναι Χριστιανός", είπε ο πάπας Φραγκίσκος, κατηγορώντας τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, για τις ακραίες θέσεις που εκφράζει για τους πρόσφυγες.

Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας πάντως ξεκαθάρισε ότι αυτά που λέει δεν είναι συμβουλή προς τους Αμερικανούς για το τι να ψηφίσουν.

"Ένα άτομο που το μόνο που σκέφτεται είναι να χτιστούν τείχη, όπου και αν είναι αυτά, και όχι να χτιστούν γέφυρες, δεν είναι Χριστιανός" είπε ο πάπας. "Δεν λέει αυτά το Ευαγγέλιο" πρόσθεσε, μιλώντας κατά την αποχώρηση του από το Μεξικό.

Πάντως ο Τραμπ, την περασμένη εβδομάδα είχε κατηγορήσει το πάπα ότι "δεν καταλαβαίνει".

"Ο πάπας είναι ένα βαθύτατα πολιτικό πρόσωπο. Δεν νομίζω ότι καταλαβαίνει το πρόβλημα που έχει η χώρα μας. Δεν νομίζω ότι καταλαβαίνει τον κίνδυνο αν ανοίξουν τα σύνορα μας με το Μεξικό" είχε πει ο Τραμπ στο Fox Business.

Tραμπ: Να εύχεσαι να είμαι εγώ πρόεδρος όταν σας επιτεθεί το Ισλαμικό Κράτος

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, απαντώντας στη δήλωση αυτή του πάπα Φραγκίσκου, αντέτεινε ότι ο Φραγκίσκος θα εύχεται να είναι εκείνος πρόεδρος των ΗΠΑ σε περίπτωση που το Ισλαμικό Κράτος επιτεθεί εναντίον του Βατικανού. "Εάν και όταν το Βατικανό δεχθεί επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος, που όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελεί το απόλυτο τρόπαιό του, μπορώ να σας υποσχεθώ ότι ο ποντίφικας απλά θα εύχεται και θα προσεύχεται ο Ντόναλντ Τραμπ να έχει εκλεγεί πρόεδρος' ανέφερε ο Τραμπ σε ομιλία του στη Νότια Καρολίνα.

Ο μεγιστάνας τόνισε επιπλέον ότι οι επικριτικές δηλώσεις του Φραγκίσκου προς το πρόσωπό του είναι "επαίσχυντες".
"Οποιοσδήποτε θρησκευτικός ηγέτης θέτει υπό αμφισβήτηση την πίστη ενός ανθρώπου είναι επαίσχυντος" επισήμανε. "Κανείς ηγέτης, ιδίως ένας θρησκευτικός ηγέτης, δεν μπορεί να έχει το δικαίωμα να αμφιβάλλει για την θρησκεία ή την πίστη ενός άλλου ανθρώπου" υπογράμμισε ο Τραμπ.